Bármilyen húsból el lehet készíteni, nemcsak tarjából, pl. szűzérmével is nagyon finom. Most a csirkét nem említem, mert újabban megint nem veszek csirkét, nem szeretnék kurkumában sárgított kamu tanyasi csirkét "drágáért" venni:-( Marad a tarja, azt is szeretjük és újabban azt vettem észre, hogy a Metró Áruházban még azt is ráírják a címkére, hogy mikor vágták az állatot.
Legtöbbször ott veszem a húst, mert be van csomagolva, még nem csalódtam benne, bár a marhahús, az undorítóan néz ki.
Miért? Mert sok vérrel csomagolják, így ronda sötétbarna, (mint egy máj) de hát majd észreveszik magukat, ha nem fogy, mert én biztosan nem veszek belőle.
| rácos rakott tarja | 
RÁCOS RAKOTT TARJA:
Hozzávalók:
2 kg burgonya
3-4 paradicsom
3-4 paprika
3 db vöröshagyma
húsos szalonna kockára vágva
1-2 szelet tarja fejenként (csont nélküli)
375 ml tejföl
olaj
só
őrölt kömény
mázhoz:
| megkenem a mázzal a húsokat | 
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál olaj
só
őrölt bors
őrölt kömény
4 gerezd fokhagyma reszelve
Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzöm, majd megpucolom. A csont nélküli tarját vékonyabbra felszeletelem, majd kevés forró olajban kisütöm, csak így natúr. Egy tálra félreteszem.
A sütőt előmelegítem 185 C fokra. Egy közepes méretű tepsibe beleszórom az apró kockákra vágott szalonnát, egy kevés olajat még hozzáöntök. Erre egy sor krumplit szeletelek, erre a hagymát karikázom rá, majd a paradicsomot és a paprikát vágom rá, szintén karikákra. Megsózom.
| befedem egy réteg krumplival | 
| kézzel lenyomkodom, majd tejföllel lekenem | 
| megsült | 
Előmelegített sütőben 50 perc alatt szépen megsül. Mielőtt felszeletelem, hagyom egy kicsit állni, ezután én 6 egyenlő részre osztottam.
Uborkasalátával vagy kovászos uborkával nagyon fincsi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése