2012. 06. 06.

BOCI SÜTI ALMÁVAL, NÉHA ALMA NÉLKÜL

A boci sütit is rendszeresen csinálom, mutatós, egyszerű , vidám süti. Tegnap reggel az egyik fiú (M. Misi) a suliban kérte a receptet és én azt gondoltam, hogy biztosan feltettem már ide, keresse a blogon.

Na persze, aztán ma reggel rákérdeztem és azt mondta, hogy nem találta:-( Ezt a hiányosságot gyorsan pótolom:

A tészta egyszerű kevert tészta, néha reszelek bele almát, néha nem, van amikor a túrógombócot is variálom benne, narancs vagy citromhéjjal, attól függ mi van éppen itthon.

A túrógombócok méretét is változtatom, néha kisebbet, néha nagyobbat görgetek a tésztába.

boci süti




BOCI SÜTI, ALMÁVAL:
Hozzávalók:



  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 25 dkg Rama margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 nagy alma reszelve
  • 33 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • A túrógombóchoz:
  • 50 dkg túró
  • 1 tojás
  • 13 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja (vagy citromé)
  • 4 evőkanál búzadara
Elkészítés:
Egy nagy tálban a puha margarint a tojásokkal és a cukrokkal géppel 5-6 percig keverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló, de mivel így már sűrű a tészta, kézzel keverjük tovább.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 




A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A túrógombócokhoz valókat összekeverjük, majd nedves kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombóckákat formálunk, ezeket szépen sorban a tésztára helyezzük, majd kb. 30 percig sütjük.

Kihűlés után szeleteljük.




megsült a boci süti

Másik verzió: 

Készíthetjük úgy is a tésztát, hogy a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verve a tésztához ilyen formában adjuk, de tökéletesen jó lesz a végeredmény, ha egyszerűen keverjük, én egyszer így, egyszer úgy csinálom.

Az alma azért jó bele, mert nem lesz fullasztó a tészta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése