2012. 04. 08.

TÖLTÖTT, GÖNGYÖLT, RÁNTOTT KARAJ: SPENÓTTAL, SONKÁVAL, SAJTTAL, PARADICSOMMAL

Húsvét van és egy könnyű, színes ebédet készítek. Nem költséges, mindenből egy keveset rakok bele, de a végeredmény az jó lesz:)


TÖLTÖTT, GÖNGYÖLT , RÁNTOTT KARAJ:
Hozzávalók:
6 vastagabb szelet karaj
3-6 szelet sonka
reszelt sajt
leveles spenót
koktél paradicsom
újhagyma

bors
oregánó vagy bazsalikom
Bundázáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa


Köret:
sült burgonya
hagyma karika

Elkészítés: A vastagabbra vágott karaj szeleteket egészen vékonyra és jó nagyra kiklopfolom. Mindkét oldalát megsózom és a közepükre teszek egy kevés leveles-vágott spenótot, reszelt sajtot, fél szelet sonkát, újhagymát,
félbevágott koktél paradicsomot.

Meghintem őrölt borssal és oregánoval, majd a széleit behajtom és felgöngyölöm, hústűvel megtűzöm, (jobb mint a fogpiszkáló, mert hosszabb és nem törik el), ezután lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Bőséges, közepesen meleg olajban megsütöm. (Ne legyen forró az olaj, mert akkor a közepe nem sül át)



Köretként karikára vágott sült burgonyát, hagymakarikát  és nyári salátát (kigyóubi, paradicsom, paprika, lila hagyma ecetes, cukros, bazsalikomos lében) kínálok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése