2012. 04. 29.

RABLÓHÚS SERTÉSSZŰZBŐL, CUKKINIVAL ÉS BURGONYÁVAL

A rablóhús egy szuper vendégváró, mert viszonylag olcsón, nagy mennyiséget tudok készíteni. Elrontani nem lehet és sokféle alapanyagot lehet felhasználni hozzá, így elég változatos étel.

Most cukkinit és krumplit fogok vele együtt sütni és persze bacon szalonnát, paprikát, kolbászt, hagymát is.

Köretként ekkor már nem kell más csak egy könnyű  saláta, de tegnapról még maradt az almás-céklás-burgonyás salátából ezért ezt kínálom mellé.







RABLÓHÚS SERTÉSSZŰZBŐL, CUKKINIVAL ÉS BURGONYÁVAL:
Hozzávalók:
1 csík sertés szűz (35 dkg)
a nyársakon elosztom a hozzávalókat
3-4 db vöröshagyma
1 db cukkini
1 csík bacon szalonna
1 szál füstölt kolbász
4-5 db burgonya
2-3 db paprika

borskeverék


Páclé a húshoz:
olaj
fokhagyma
borskeverék
bazsalikom


sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a kész nyársakat
Elkészítés: Egy tálban a páchoz valókat összekeverem és a felkarikázott szűzérméket beleforgatom, pár órát hagyom benne állni. Megszámolom a hús szeleteket. (nekem 28 db)


A hagymát, cukkinit, kolbász, szalonnát, paprikát felszeletelem, nem túl vastagra és legalább 28 szelet legyen mindegyikből.

A burgonyát megpucolom és 2 x annyit karikázok fel, mint a húsból, de lehet még többet is.

A pácolt húst előveszem és a nyársakra szépen sorban felhúzogatom a hozzávalókat, úgy szoktam, hogy a szárazabb mellé nedvesebbet teszek, azaz a szalonna mellé krumplit, a hús mellé paprikát vagy hagymát.



megsült


Amikor elkészültek a nyársak, a húsról maradt fűszeres olajjal "bemasszírozom" a nyársakat kívülről.

A sütő tepsijébe sütőpapírt teszek, csak magamat kímélem vele, hogy a leégett anyagokat ne kelljen vakargatni:)

a rablóhús a tegnapi almás-céklás-burgonyás salátával is fincsi:)
Erre helyezem a nyársakat, a  maradék fűszeres olajat rácsepegtetem és előmelegített 220 C fokos sütőben, először alufóliával lefedve 35-40 percet sütöm, majd a fóliát leveszem és további 15 percet sütöm, készen is van.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése