2012. 04. 14.

ERDEI-GYÜMÖLCSÖS-TÚRÓS-HABOS SÜTI

Ez a süti a nagy kedvencünk tavasszal, akkor mindig eperrel csinálom, most is vettem epret, de sajnálom a sütibe beletenni, inkább megeszem magában:) A fagyasztóban viszont van erdei gyümölcs, az is pont jó lesz hozzá.



ERDEI-GYÜMÖLCSÖS- TÚRÓS-HABOS SÜTI:
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg margarin
70 dkg liszt
1 dl tejföl
1 db tojás
15 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor



Túrókrém:
0,5 kg túró
2 dl tejföl
4 evőkanál búzadara
fél citrom reszelt héja
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás sárgája


0,5 kg erdei gyümölcs (fagyasztott)
6 evőkanál lekvár (szilva volt megbontva)


Tetejére:
4 db tojás fehérje
6 evőkanál cukor
pici só
pici ecet


Elkészítés: A tésztához a puha margarint összegyúrom a többi hozzávalóval. Addig gyúrom, amíg szépen elválik az edény falától. Ekkor egy közepes méretű tepsibe nyomkodom és előmelegített sütőben 180 C fokon 15 percet elősütöm a tésztát.



A töltelékhez egy tálban összekeverem a túrót, cukrokat, citromhéjat, tojás sárgáját, búzadarát. Az elősütött tésztát először megkenem a lekvárral, majd erre kanalazom a túrós tölteléket.



A felengedett erdei gyümölccsel megszórom a tetejét és visszatolom a sütőbe egy fél órára, amíg megsül a túrós rész is rajta.


A tetejére géppel keményre verem a tojásfehérjét a cukorral, sóval és ecettel, ezt rásimítom , majd a hőmérsékletet visszaveszem 130 C fokra és ezen légkeveréssel szárítom a habot. Kb. 15 perc.



Vizes késsel szeletelem, langyosan is , hidegen is nagyon fincsi:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése