2012. 04. 09.

FOKHAGYMÁS-FŰSZERES TARJA

Sok fokhagymával:) Szegény Ramszi szembetegsége körül forog most a mi világunk, részletesebben a "Cicáim" bejegyzés alatt írtam, de azért enni kell, ezért ma egy fokhagymás pecsenye következik.
A köretként  krumpli pürét készítettem hozzá.

fűszeres fokhagymás tarja, krumpli pürével


FOKHAGYMÁS-FŰSZERES TARJA:
a húsokat fűszerezés nélkül, elősütöm
Hozzávalók:
1-1,2 kg csont nélküli tarja szeletek
2 db nagyobb vöröshagyma
1 fej fokhagyma 
pár szelet bacon szalonna
1 db zöldpaprika
6-8 db koktél paradicsom (mert ez volt itthon)

őrölt bors
őrölt kömény
koriander levél
1 dl bor (vörös volt itthon)
zsír
Elkészítés: Serpenyőben zsíron a hússzeleteket mindenféle fűszerezés nélkül elősütöm, ez 5-8 percet vesz igénybe. Ezután tálcára szedem őket és mindkét oldalukat megfűszerezem: sóval, borssal, köménnyel, korianderrel és rengeteg fokhagymakinyomón átnyomott fokhagymával.

tálcára szedem és gazdagon fűszerezem mindkét oldalukat a tarjáknak
A hús visszamaradt zsírjába teszem az apróra vágott vöröshagymákat, üvegesre pirítom, majd mehet bele a szalonna, paprika, paradicsom. Pár percig kevergetem, majd a fűszeres húsokat visszateszem , 2 dl vizet öntök alá, lefedem és közepes lángon, néha rázogatva, illetve a húsokat megfordítva, párolom.

készül a hagymás alap, ebbe teszem vissza a hússzeleteket
H a levét elfőtte, és majdnem puha, akkor már bort öntök alá, amivel teljesen puhára párolom. Ezután a fedőt leveszem róla és zsírjára pirítom, készen is van.

1,5 óra alatt elkészült, vaj puha és isteni illata van:)
2,5 kg krumplit megpucolok és megfőzök sós vízben, majd leszűröm, áttöröm, vajat és forralt tejet adok hozzá. Nem teszek bele szerecsendiót, mert a Guszti nem szereti.Már tálalható is, ehhez előveszem a szép geometriai formáimat és ebbe kanalazom a krumpli pürét.


Fenti mennyiségből 6 adag lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése