2012. 04. 14.

RAKOTT ZÖLDBAB, HÚSGOLYÓKKAL

Rakott zöldbab! Ez  az, de mégis máshogy néz ki, mert a rakott zöldbabot már megosztottam itt tavaly, úgyhogy valami újabbal kellett előrukkolnom:)


rakott zöldbab, húsgolyókkal


rakott zöldbab formázva, húsgolyókkal

RAKOTT ZÖLDBAB, HÚSGOLYÓKKAL:
rétegezve a zöldbab és a burgonya, most öntöm le a tejfölös szósszal
Hozzávalók:
1 kg zöldbab
5-6 db burgonya
450 ml tejföl
10 dkg reszelt sajt
fokhagymás bors
őrölt fekete bors
2 db tojás
zsemlemorzsa

olaj


húsgolyók:
60 dkg darált hús (sertés comb)
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 db tojás
tetejét meghintem 2 féle borssal és zsemlemorzsával
1 db hagyma
6 gerezd fokhagyma
koriander levél
bazsalikom
őrölt bors
őrölt chili
őrölt kömény



Elkészítés: A zöldbabot sós vízben megfőzöm.  burgonyát meghámozom, felkarikázom és azt is sós vízben megfőzöm.




készülnek a húsgolyócskák

Egy hőálló tálat kiolajozok és ebbe rétegezem a zöldbabot és a burgonyát, 3 réteget szórok egymásra, a tetejére zöldbab kerüljön. A rétegeket meghintem sóval és borsokkal.

Egy nagy doboz tejfölt elkeverem a tojásokkal és a reszelt sajttal és ezt ráöntöm a zöldbab tetejére úgy, hogy szépen befedje az egészet.

más sülnek a golyók


A tetejét meghintem nagyobb szemű zsemlemorzsával és előmelegített 180 C fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Ezután kiveszem és hagyom állni egy kicsit mielőtt felszeletelem.



A húsgolyóhoz egy nagy tálba reszelem a hagymákat, hozzáadom a darált húst és a többi hozzávalót. Fűszerezem ízlés szerint. Apró golyókat formázok belőle, zsemlemorzsába forgatom és olajban kisütöm.

Olyasmi mint a fasírt, de más a fűszerezése és kevés (1 evőkanál)  zsemlemorzsa van csak benne.


Ma délelőtt horgászverseny volt Dunakeszi Tőzeges tavon. A Guszti is volt a szomszédunkkal a Józsival és a fiával a Zsoltival.
Ezt a 2 kupát a Guszti nyerte! Nahát nagyon boldog volt, mert még sosem nyert semmit.:))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése