2011. 08. 07.

TÚRÓFÁNK BACONNEL ÉS HAGYMÁKKAL

A szomszédunktól a Katicától szoktunk kapni nagyon finom túrófánkot. Az átadástól számított 1-2 percen belül, még állva, lekvárral megesszük.Nem mondom, hogy könnyű kaja, de nagyon finom. Én most nem az alap receptet készítem el, hanem egy sós változatot.



TÚRÓFÁNK BACONNEL ÉS HAGYMÁKKAL:
Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg bacon kockára vágva
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • olaj a sütéshez
  • Valamint:
  • tejföl
  • kapor vagy fokhagyma
Elkészítés:
Egy edényben a kockára vágott bacont és a reszelt hagymákat megpirítom.

Egy tálban a túrót összekeverem a tojásokkal, a liszttel, a szódabikarbónával és sóval, majd hozzáadom a szalonnát a hagymákkal. Ragad. Letakarom, és 1 órát pihentetem.

Majd nedves kézzel kisebb gombócokat formálok, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm (hagyni kell helyet, mert összeragadnak, ha túl sűrűn vannak). Papírszalvétán leitatom.

Tejfölben elkeverek 1 evőkanálnyi száraz kaporlevelet vagy 1 csokor frisset, illetve lehet fokhagymás tejföllel is kínálni, úgy is finom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése