2011. 08. 26.

ŐSZIBARACKOS, SZŐLŐS TÚRÓTORTA

A héten csináltam már őszibarackos, szőlős, túrós rétest és az ízhatása üdítő volt, a szőlőszemek a vastagabb héjuk miatt megtartották a nedvességüket és lehűtve igen finom volt, úgyhogy most egy ilyen sült túrótortát osztok meg:

Nagyon  bánatos vagyok, mert a Sanyi cicát délután viszem műtétre, találtunk egy csomót a hátsó lábán, ami 3 hét alatt a duplájára nőtt és ezt ma ki kell venni.:-(















őSZIBARACKOS, SZŐLŐS TÚRÓTORTA:
Hozzávalók:
14 dkg margarin
7 dkg cukor
1 tojás
30 dkg liszt
1 sütőpor
pici só


Töltelék:
65 dkg túró
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csomag Bourbon puding por
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
1 kanál keményítő
450 ml tejföl
3 db őszibarack
1 fürt szőlő


Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom a kezemmel, belenyomkodom egy 28 cm-es kapcsos formába és a hűtőbe teszem egy fél órára pihenni. Ez idő alatt elkészítem a tölteléket.

Egy nagyobb tálba összekeverek minden hozzávalót: túró, margarin, cukrok, tojás, pudingpor, keményítő, citromhéj, tejföl.


A barackot félbevágom,kimagozom és kisebb kockákra vágom. A szőlőt megmosom és leszemezem.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A hűtőből kiveszem a tésztát, megszórom a barack kockákkal és elosztom rajta a szőlő szemeket is.
Erre öntöm a túrós masszát, majd betolom a sütőbe és 70 percig sütöm. Hagyom teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelem.






Este 1/2 7 van és minden rendben a Sanyi cicával.
Megműtötték, jó nagy darab lett kimetszve hogy a "dagi"-ból lehetőség szerint semmi ne maradjon.  A kimetszett darab látványra megnyugtató volt, mert jó vastag burokban voltak  grízes képződmények, melyet szövettanra is elküld a doktornő. dr Sasvári Anikónak hívják és nagyon-nagyon meg vagyunk Vele elégedve, mert a másik cicánkat is akinek rosszindulatú volt a daganata, azt is megmentette. 7 varrat van a lábacskájában amit 10 nap múlva szednek ki. Most szépen pihen ebben az iszonyatos hőségben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése