KARAJ SZELET ZABPELYHES BUNDÁBAN, ZÖLDSÉGES RÉTESSEL:
Hozzávalók:
Réteshez:
1 csomag friss leveles tészta
1 db karalábé
1-2 maréknyi mexikói zöldségkeverék
1 db kisebb hagyma
só
bors
bazsalikom
curry por
kevés darált chili paprika
1 db tojás
1 evőkanál tejföl
kevés liszt
Hús bundázásához:
liszt
1 tojás
zabpehely
olaj
Elkészítés: A sütőt előmelegítem 220 C fokra.Egy nagy tepsibe kitekerem a friss leveles tésztát és hosszában elfelezem.
Egy serpenyőbe kevés olajon az apróra vágott hagymát megpirítom, hozzáadom az apróra vágott gombát, sózom, borsozom, kevergetem, majd belekeverem a feldarabolt karalábét és a mexikói zöldségkeveréket is. Fűszerezem és addig párolom amíg a gomba leve elfő.
Végül meghintem egy kevés liszttel és a tejöllel elkevert tojást is rögtön hozzáadom. Ez lesz a kötőanyaga.
A tésztán két csíkban elhelyezem a zöldséges ragut, a széleit összehajtom óvatosan, egy felet fordítok rajtuk, hogy a tészta illesztése alulra kerüljön és szép pirosra sütöm.
Hagyom hűlni egy kicsit mielőtt felszeletelem. Hidegen, langyosan, melegen is finom.
A karaj szeleteket kiklopfolom, megsózom, bazsalikommal is fűszerezem, majd lisztbe, tojásba és zabpehelybe forgatva bő forró olajban kisütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése