2011. 08. 30.

KARAJ ZABPELYHES BUNDÁBAN ZÖLDSÉGES RÉTESSEL

Semmiből valamit:)) A zöldséges réteshez alig kell alapanyag és mégis kiadós adag lesz belőle.  Leveles friss tésztát használtam hozzá mégpedig a  Tante Fanny-t, ami nagyon jó kis tészta, már készre van nyújtva csak ki kell tekerni és megtölteni. Zöldségek közül is bármit bele lehet tölteni, mindent amit szeretünk:


KARAJ SZELET  ZABPELYHES  BUNDÁBAN,  ZÖLDSÉGES  RÉTESSEL:
Hozzávalók:
Réteshez:
1 csomag friss leveles tészta
25 dkg gomba
1 db karalábé
1-2 maréknyi mexikói zöldségkeverék
1 db kisebb hagyma

bors
bazsalikom
curry por
kevés darált chili paprika
1 db tojás
1 evőkanál tejföl
kevés liszt
Hús bundázásához:
liszt
1 tojás
zabpehely
olaj


Elkészítés: A sütőt előmelegítem 220 C fokra.Egy nagy tepsibe kitekerem a friss leveles tésztát és hosszában elfelezem.

Egy serpenyőbe kevés olajon az apróra vágott hagymát megpirítom, hozzáadom az apróra vágott gombát, sózom, borsozom, kevergetem, majd belekeverem a feldarabolt karalábét és a mexikói zöldségkeveréket  is. Fűszerezem és addig párolom amíg a gomba leve elfő.
Végül meghintem egy kevés liszttel és a tejöllel elkevert tojást is rögtön hozzáadom. Ez lesz a kötőanyaga.

A tésztán két csíkban elhelyezem a zöldséges ragut, a széleit összehajtom óvatosan, egy  felet fordítok rajtuk, hogy a tészta illesztése alulra kerüljön és szép pirosra sütöm.

Hagyom hűlni egy kicsit mielőtt felszeletelem.  Hidegen, langyosan, melegen is finom.

A karaj szeleteket kiklopfolom, megsózom, bazsalikommal is fűszerezem, majd lisztbe, tojásba és zabpehelybe forgatva bő forró olajban kisütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése