2011. 08. 21.

FÜSTÖLT SONKÁBA ÉS BACONBE TEKERT GOMBÁVAL MOZZARELLÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL, SZILVA CSATNIVAL

Már alig vártam a hétvégét, hogy ezt az ételt elkészíthessem. Pár hete készítettem már egy hasonlót, az rettenetesen ízlett mindenkinek azt egészítettem ki a gombával és most nem sárgabarackos-paradicsomos csatnit, hanem szilvásat kínálok mellé.



FÜSTÖLT SONKÁBA, BACONBE TEKERT TÖLTÖTT CSIRKEMELL, SZILVA CSATNIVAL:
Hozzávalók:
3 egész csirkemell
8 db gomba
1 szál újhagyma
1 csomag baconszalonna
1 csomag füstölt sonka
1 csomag mozzarella

bors
majoránna
olaj






Szilva csatni:
60 dkg szilva
10 dkg cukor
6 dkg vaj
2 evőkanál kókuszreszelék
1 kiskanál őrölt koriander
1 kiskanál őrölt mustármag
1 kiskanál őrölt szegfűbors

1/2 kiskanál őrölt chili
1/4 cikk citrom




Elkészítés:
A csirkemelleket elfelezem és ha nagy akkor még a vastagságát is felezem.

Megsózom, kiklopfolom.
A gombákat megpucolom , apróra vágom. Egy kisebb edényben olajat melegítek, ebbe szórom az apróra vágott újhagymát és a gombát, majd sózom, borsozom, majoránnával is meghintem, majd addig párolom, míg a levét elveszti.

A füstölt sonka és bacon szalonna szeletekből 1-1 db-ot egymás mellé fektetek , mindegyikre egy csirkemell kerül, erre jön egy szeletke mozzarella sajt, majd a gombás hagymás keveréket elosztom rajta.
Feltekerem és 210 C fokra előmelegített sütőbe tolom a vékonyan kiolajozott tepsibe elhelyezett göngyölt húst. Alufóliával lefedve 1 órát sütöm, majd a hőmérsékletet visszaveszem 180 C fokra,a fóliát leveszem és így sütöm amíg szép piros nem lesz.

Amíg a hús sül elkészítem a szilva csatnit. Ez fontos része az ételnek, e nélkül csak egy hagyományos csirkeroládot eszünk, a csatnival viszont egy tökéletes ízorgiát kapunk.

Szilva csatni:
Ha szemes fűszereink vannak otthon akkor megőröltjük, a vajon feltesszük a fűszereket, kicsit kevergetjük, hogy az ízek kijöjjenek, majd beleöntjük a kimagozott, felnegyedelt szilvákat és egy fél órát kevergetve főzzük, ezután jöhet hozzá a cukor és a kókuszreszelék, a chili és a citrom. Ezzel pár percig kevergetjük, majd tálalásig lefedjük és félretesszük.
Nagyon fincsi ez is:))

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézségi fok: könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése