2011. 09. 03.

TÖLTÖTT GÖNGYÖLT KARAJ

Ennél a töltött változatnál csak zöldséget használtam a töltelékhez, hogy megint valami újat csináljak:



GOMBÁVAL, KARALÁBÉVAL SAJTTAL TÖLTÖTT KARAJSZELETEK RIZI-BIZIVEL ÉS PARADICSOM SALÁTÁVAL:


Hozzávalók:
6 vastag szelet karaj
6 nagyobb fej gomba
1 db karalábé
1 db kisebb hagyma

őrölt bors
kevés kakukkfű
2 db tojás
olaj
12 szelet bacon szalonna
kevés füstölt sajt
durvára darált színes bors


Rizi-bizi:
zöldborsó 
mexikói zöldség keverék
hosszú szemű A rizs
olaj



Paradicsomsaláta:
paradicsom
újhagyma
zellerlevél
petrezselyem zöld
balzsamecet
olívaolaj

cukor
ecet






Elkészítés: A vastag karajszeleteket keresztben félbevágom, de nem teljesen csak annyira, hogy kinyitható legyen, megsózom és félreteszem.

Elkészítem egy serpenyőben a tölteléket: a hagymát, gombát és karalábét egészen kicsi kockákra vágom (3-4 mm) és kevés olajon, megsózva, borsozva, kevés kakukkfűvel addig párolom, amíg a levét teljesen elveszti. Ekkor ráütök két tojást, ezekkel jól elkeverem és megsütöm mint egy rántottát.


Ezt a tölteléket rákanalazom a kinyitott hússzeletekre, mindegyik tetejére egy sajt kockát teszek és egy fogvájóval összefogom.

Egy mini kuglóf sütő mind a hat rekeszét bacon szalonnával kibélelek kereszt alakban, ebbe helyezem a töltött húst, ráhajtom a szalonnát és meghintem durvára darált borssal.

210 C fokra előmelegített sütőben alufólia alatt sütöm 50 percet, majd leveszem a fóliát és szép pirosra sütöm. Ez kb. 20 perc még, de a hőmérsékletet itt már csökkentem 180 C fokra.

Rizi bizi: a zöldségeket kevés olajon megpirítom, majd a megmosott rizst is hozzákeverem, sózom és a rizs mennyiségének a duplája mennyiségű forró vízzel felöntöm, megkeverem, pár percig nagy lángon hagyom, majd minimálisra veszem a lángot (le is lehet zárni) és fedő alatt hagyom , hogy a rizs szemek minden nedvességet magukba szívjanak.

Paradicsomsaláta: a paradicsomot éles késsel karikákra vágom, egy tálba teszem, megsózom, hozzá karikázom  az újhagymát vagy póréhagymát, a zeller zöldet és a petrezselymet, pár percig állni hagyom.
Saláta öntetet készítek ízlés szerint: víz, cukor, ecet, balzsamecet, olívaolaj. Ezzel leöntöm és már tálalom is.

Szemnek, szájnak szép:))

Elkészítési idő: előkészület 30 perc, sütés: 70 perc
Nehézségi fok: könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése