2011. 09. 21.

KARAJ BROKKOLIVAL, GOMBÁVAL, ALMÁVAL, SAJTOKKAL, TEJSZÍNNEL SÜTVE

Hurrá, megint van receptverseny a Mindmegettén! Természetesen megint küldök be rá recepteket, éppen ezzel az étellel kezdem:)
De jó lenne nyerni egy Csokiműhely belépőt!:))))      



KARAJ BROKKOLIVAL, GOMBÁVAL, ALMÁVAL, SAJTOKKAL ÉS TEJSZÍNNEL SÜTVE, CUKKINIS-PARADICSOMOS KUSZKUSSZAL:
Hozzávalók:
6 szelet vékony karaj
0,5 kg (12 db) brokkoli rózsa
1 db lila hagyma
0,5 kg gomba
1 db szép nagy illatos alma
8 dkg reszelt sajt
5 dkg reszelt parmezán
2 db tojás
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl (20%)

őrölt bors
kurkuma
gyömbér
étolaj


Kuszkuszhoz:
3 dl kuszkusz
1 db kisebb cukkini
1 db nagyobb paradicsom


Elkészítés: A vékony karaj szeleteket meghintem sóval és liszttel, majd kevés olajon, serpenyőben hirtelen kisütöm. Mindjárt beleteszem egy hőálló tepsibe.
A visszamaradt olajban dinsztelem  az apróra vágott lila hagymát, gombát, sózom, borsozom, majd ha a levét elfőtte, hozzáadom a brokkoli rózsákat és az alma kockákat, kurkumával és gyömbérrel ízesítem, majd lefedem és hagyom, hogy a brokkoli pár perc alatt puhára párolódjon.
Ezt a zöldség keveréket a karaj szeletekre öntöm, meghintem reszelt sajttal.
Egy tálban összekeverem a tojásokat a reszelt parmezánnal és a tejszínnel meg a tejföllel, ezt rásimítom a zöldségek tetejére. 200 C fokra előmelegített sütőbe teszem és addig sütöm amíg a teteje kívánatos színt kap. (45 perc) A tálalással egy negyed órát várok, így könnyebb lapátra szedni mert egyben marad.
Köretként cukkinis-paradicsomos kuszkuszt készítek: Kevés olajon az apróra vágott cukkinit és paradicsomot megkapatom. A tűzről levéve hozzákeverem a  3 dl kuszkuszt, sózom, majd a 4,5 dl forró vizet öntök rá, amire azonnal fedőt teszek és hagyom, hogy a szemek az összes nedvességet magukba szívják. Tálaláskor gyűrűbe kanalazom a kuszkuszt, hogy szép formát adjak neki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése