2011. 09. 25.

RÉPÁS SÜTI MÉZZEL, KÖLESSEL, FŰSZEREKKEL

Hmm, már megint a semmiből csinálok sütit. Ezt azért írom, mert mindenből csak egy keveset, maradékot rakok bele, mégis a végeredmény egy egészséges, egyszerű süti lesz. Hát lássuk:



RÉPÁS  SÜTI MÉZZEL, KÖLESPEHELLYEL, FŰSZEREKKEL:
Hozzávalók:


5 db tojás
2 db sárgarépa reszelve
4 evőkanál méz
8 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál köles pehely
4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
őrölt fahéj
őrölt gyömbér
őrölt szegfűszeg

mandulalapok a tetejére


baracklekvár 


Elkészítés: A tojásokat szétválasztom a fehérjéből kemény habot verek.

A sárgáját a mézzel a puha margarinnal kikeverem, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót: répa, citromhéj, kölespehely, liszt, só, sütőpor és fűszerek ízlés szerint.

Legvégén beleforgatom a fehérjehabot is.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű 33 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, erre kanalazom a sűrű masszát, elsimítom, majd a tetejét meghintem mandula lapokkal.


Tűpróbáig sütöm, kiveszem, hagyom kihűlni, majd félbevágom és baracklekvárral megkenem. A tetejét visszahelyezem és kockákra vágva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése