2011. 09. 10.

MAGYAROS KARFIOL LEVES CSIRKEMELL CSÍKOKKAL

Nálunk a gyerek nem szereti az olyan zöldségételeket, leveseket, amiben nincs hús, így a kedvére teszek (persze nem mindig) és egy kis csirkemellet is belecsempészek:)


MAGYAROS KARFIOL LEVES CSIRKEMELL CSÍKOKKAL:
Hozzávalók:
1 fej karfiol
4 db sárgarépa
1 db fehér répa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1/2 csirkemell
őrölt bors
petrezselyem levél
fűszerpaprika
3 dl tejföl
kevés liszt
olaj

Elkészítés: A csirkemellet vékony csíkokra vágom. Egy edényben kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a csirkemell csíkokat, megpirítom. Ez idő alatt a zöldségeket megpucolom, felkarikázom, a karfiolt rózsáira szedem majd ezt is hozzáadom, sózom, borsozom, petrezselyemmel is meghintem és 3-4 percig a zöldségeket is pirítom ezután megszórom fűszerpaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy kb. 6 adag legyen belőle (1,5 l). Készre főzöm, majd a végén a tejfölben elkeverek egy kis kanál lisztet és ezt is a leveshez adom,majd egy 3-4 percig tovább forralom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése