2011. 09. 04.

FŰSZERES MÁZAS OLDALAS

Nagyon szép húsos oldalast sikerült vennem, ezért megint egy mázas variációban gondolkodom. Persze jó fűszeres is legyen, mert úgy szeretjük:)

FŰSZERES, MÁZAS OLDALAS:
Hozzávalók:
2-3 csík oldalas
Pác:
4 gerezd fokhagyma
1 kis vöröshagyma
szójaszósz
őrölt római kömény
kevés curry por
picike őrölt fahéj
őrölt babérlevél
pirospaprika
durvára darált színes bors
kakukkfű
2 ágacska rozmaring levele
6 evőkanál ketchup
2 evőkanál méz
1 dl tej
1 dl olaj



Elkészítés: Egy jó nagy tálban összekeverem a páchoz valókat. A hagymákat lereszelem, a fűszereket ízlés szerint adagolom bele. Összekeverem a feldarabolt oldalassal,jól elkeverem benne, fedje a pác az összes húst, majd letakarva hűtőbe teszem érlelni, másnapig.

Másnap a sütőt előmelegítem 210 C fokra, az oldalasokat a páccal együtt egy magasabb falú tepsibe teszem, egy kevés olajat még öntök alá, majd alufóliával lefedve 70 percet sütöm, ezután leveszem a fóliát, visszaveszem a hőmérsékletet 180 C fokra és tovább sütöm 20-25 percet. Ekkor pecsenyeszívóval eltávolítom a felesleges folyadékot (kb. 3 dl volt) a húsokat megfordítom és készre pirítom.


Köretként zöldbabfőzeléket kínálok:

Zöldbabfőzelék:
1 kg zöldbab
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
kapor levél

liszt
ecet
pici fűszerpaprika

Elkészítés: Sós vízben felteszem főni a zöldbabot, belereszelem a fokhagymát és a kaporlevelet is beleszórom. Miután megfőtt tejfölben elkevert liszttel behabarom, kevéske ecettel ízesítem és meghintem egy leheletnyi fűszerpaprikával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése