2011. 09. 25.

MEDITERRÁN SÜLT CSIRKECOMBOK

Egy gyorsan összerakható tepsis egytálétel következik, kedvelem az ilyen típusú kajákat, mert amíg sül addig bármi mást lehet csinálni.
Könnyű nyár végi ízek ebédre vagy vacsorára:

MEDITERRÁN SÜLT CSIRKECOMBOK BACONBE TEKERVE,  BROKKOLIVAL, PARADICSOMMAL, PAPRIKÁVAL:
Hozzávalók:


4 db csirkecomb
12 szelet bacon szalonna
1 db hagyma reszelve
4 db paprika
4 db paradicsom
4 db burgonya
6-8 db brokkoli rózsa

durvára darált színes bors
rozmaring
majoránna
1 dl száraz bor
2 evőkanál libazsír


Elkészítés:  A csirkecombokat megmosom, megsózom, befűszerezem, a reszelt hagymával is megkenem, majd mindegyiket 3 szelet bacon szalonnába betekerem.

Egy hőálló tepsibe 2 evőkanál libazsírt teszek, erre szeletelem a karikára vágott paprikát, paradicsomot és burgonyát.

Ráöntöm a bort, majd az egész tetejére teszem a csomagolt csirkecombokat és brokkoli rózsákat.

Megszórom durvára darált színes borssal és egy kevés rozmaringgal. Alufóliával lefedem és 200 C fokra előmelegített sütőben 70 percet sütöm.

Ezután leveszem a fóliát, pecsenyeszívóval leszívom a felesleges levet, hogy pirulni tudjon és visszatolom további 20 percre, hogy a baconszalonna szépen megpiruljon.
Magában a vele sült zöldségekkel körítve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése