2012. 08. 27.

GYÜMÖLCSÖS TÚRÓS HABOS SÜTI, MOST ŐSZIBARACKKAL

Ez a család egyik kedvenc sütije, a legjobban eperrel szeretjük, de szinte minden gyümölccsel finom. Most őszibarack és szilva volt itthon, így ezeket teszem bele.

barackos-szilvás-túrós-habos süti


ŐSZIBARACKOS TÚRÓS HABOS SÜTI:
Hozzávalók:
tojásfehérje, gyümölcskockák, túrótöltelék
 tészta:
30 dkg margarin
12 dkg cukor
1 dl tejföl
45 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
1 db tojás
pici só

túrótöltelék:
0,5 kg túró
3 dl tejföl
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
az elősütött tésztára kenem a túrókrémet, erre jön még a gyümölcs
pici só
3-4 evőkanál búzadara
1 citrom reszelt héja
2 marék mazsola

tetejére:
pár szem szilva apró kockákra vágva
4 db őszibarack apró kockákra vágva
1 csomag vaníliás cukor

hab:
4 tojás fehérje
pici só
5 evőkanál cukor
1 kiskanál ecet

Elkészítés: A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom és egy közepes méretű tepsibe, - amit előtte kikentem margarinnal, - nyomkodom. A sütőt előmelegítem 180 C fokra és a tésztát 12 perc alatt elősütöm.

A túrós töltelékhez egy tálban mindent összekeverek és félreteszem.

A szilvát és az őszibarackot felvágom apró kockákra, egy tálba teszem, megszórom a vaníliás cukorral és 2 percre mikroba teszem, majd ezt is félre teszem.


Amikor a tészta elősült, akkor rákanalazom a túró tölteléket, megszórom a gyümölcs kockákkal és visszatolom a sütőbe kb. 45 percre.
tészta, túrókrém, gyümölcsök, tojáshab
A tojásfehérje habot keményre verem, egy habzsákba töltöm (de nem szükséges, mert az egészet befedem) a megsült tésztára nyomom a habot, késsel elegyengetem, majd a hőmérsékletet 100 C-ra visszaveszem és a habot 45 percet szárítom, légkeveréssel. Akkor jó amikor az ujjammal megnyomom és roppan a "habcsók".






délután átmentem Lilike hercegnőt megnézni:) már 3,5 kg

nagy franc, alvás helyett egész éjjel rosszalkodott

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése