2012. 05. 07.

TÚRÓGOMBÓC MÁK BUNDÁBAN

A túrógombóc többféle képen készíthető, pirított zsemlemorzsában forgatva, vagy gyümölcs szemekkel töltve (ekkor egy kicsit több darát kell beletenni), pirított dióba vagy cukros darált mákba forgatva.

Otthon úgy csináltuk, hogy a tojáshabot külön kemény habbá vertük és ezután kevertük a túróhoz, de szerintem ennek nincs jelentősége, a lényeg azon van, hogy hagyjunk elég időt a darának, hogy jól megszívja magát és ne a főzővízbe kelljen megdagadnia, mert ettől esik szét a gombóc.




TÚRÓGOMBÓC MÁK BUNDÁBAN:
Hozzávalók:
főnek a túrógombócok
0,5 kg túró
2 dl búzadara
4 db tojás
pici só


2-3 evőkanál mák (darálva)
3-4 evőkanál porcukor
2-3 dl tejföl
cukor


Elkészítés: Egy tálban a túrót, búzadarát és tojásokat a sóval jól összekeverem, lefedem és a hűtőben hagyom legalább fél napot, hogy a dara jól megszívja magát.

Egy nagyobb lábosban sós vizet forralok, ebbe kézzel közepes méretű gombócokat formálok, majd amikor feljött a víz tetejére, még 2-3 percig hagyom forrni, azután szűrőkanállal kiszedem és megforgatom őket a darált mák és porcukor keverékében.



Kevés cukorral elkevert tejfölt is teszek a tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése