2012. 05. 05.

LEGÉNYHÓDÍTÓ BÚBOS HÚS (májjal, gombával, borsóval, sajttal, szalonnával)

Most egy eszméletlen jó kaja következik, amolyan férfiak kedvence:)
A májjal mindig problémám van, mert olyan ocsmány volt az előre csomagolt, hogy azt hittem, el kell halasztanom ennek az ételnek az elkészítését, de aztán a friss húspultban találtam szebbet:)
rakott tarja gombával, májjal, borsóval, sajttal, szalonnával


LEGÉNYHÓDÍTÓ BÚBOS TARJA:
készül a ragu
Hozzávalók:
6-8 tarja szelet
4 dl húsleves
0,5 kg csirke máj
35 dkg zöldborsó
20 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg gomba
1 nagy vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom

bors
majoránna
olaj
zsír
Tetejére:
a hirtelen sült hús itt már felöntve levessel
2-3 dl tejföl
15-20 dkg reszelt sajt
1-2 tojás
Köret:
burgonyapüré
petrezselymes rizs




Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, majd sózom, borsozom, meghintem egy kis liszttel és egy jó nagy serpenyőben hirtelen kisütöm, majd kiveszem egy tálra a húsokat.
Amikor mindegyik elkészült, visszateszem a serpenyőben és felöntöm a húsleves felével, majd lefedem és puhára párolom, ezután zsírjára sütöm kb. 70 perc.

tepsire téve a húsokra halmozom a ragut


 A raguhoz olaj és zsír keverékén( ez a kompromisszum: a Guszti zsírral akarta én olajjal, így aztán fele-felébe kiegyeztünk) először az apróra vágott hagymát, majd a vékony csíkokra vágott szalonnát pirítom meg. Amíg pirulnak felvágom a gombát és a májat és először a májat adom hozzá, amit rózsaszínre sütök, majd a gomba következik. Nem sózom meg, de fűszerezem borssal és majoránnával bőségesen. Hozzáadom az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, végül a zöldborsót is belekeverem. Pár percig hagyom , hogy saját levében süljön, majd a maradék húslevessel felöntöm, lefedem és addig párolom, amíg a levét elpárolja.

hús, ragu és tejfölös-sajtos-pecsenyeleves sapka


A sütő nagy tepsijét sütőpapírral kibélelem (csak magamat kímélem vele), erre először a hússzeleteket rakom, erre halmozom a májas-gombás-borsós ragut. A reszelt sajtot összekeverem a nyers tojással és a tejföllel illetve a kevés pecsenyelével, majd mindegyik halomra kanalazok belőle, el is simítom a tetején azután előmelegített 180 C fokos sütőbe tolom , ahol 15 perc alatt szépen rásül a sajt.

megsülve:)




Köretként krumplipürét és petrezselymes rizst kínálok.

Megjegyzés: nagyon-nagyon finom, egy pillanat alatt elfogyott:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése