2012. 10. 21.

MANGÓS KÓKUSZTEJES CSIRKEMELL CSÍKOK

Egy könnyű egzotikus étel következik, nincs agyonfűszerezve, epe- és gyomorkímélő, de azért még igen fincsi:)


mangós, kókusztejes csirkemell csíkok
MANGÓS KÓKUSZTEJES CSIRKEMELL CSÍKOK:
Hozzávalók:
a párolt rizs

fejenként egy fél csirkemell filé, csíkozva
1 db szép érett mangó, kockára vágva
1 doboz kókusztej (prémium minőségű)
negyed szál póréhagyma, szeletelve
olaj

1 mokkáskanál mild curry por
1 mokkáskanál durvára darált színes bors
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál őrölt gyömbér (friss is jó)
2 gerezd reszelt fokhagyma


Köret:
párolt rizs

Elkészítés: Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, ebbe rakom a vékonyra szeletelt csirkemell darabokat. Fehéredésig pirítom.


pirulnak a csirkemell csíkok
Ezután hozzáadom a szeletelt póréhagymát, ezzel is pirítom pár percet.

nem kell sok póréhagyma, nehogy elnyomja a gyümölcsöt
A mangó kockákat is belekeverem, ezzel is kevergetem, pirítom pár percet, majd fűszerezem sóval, borssal, őrölt fahéjjal, curryvel és gyömbérrel és fokhagymával.

mangó kockák:)

belekerült a mangó is
most jöhetnek a fűszerek, nyammiii..

először soknak tűnhet a kókusztej

a végén így besűrűsödik


Végül az egész doboz, felkevert kókusztejet is hozzáadom (a kókusztejpor nem jó, mert vagy egy mellékíze) először fedő nélkül hagyom, hogy párolódjon, majd a fedőt ráteszem és lassú tűznél 15 percet párolom, és el is készült.

Párolt rizzsel tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése