| mangós, kókusztejes csirkemell csíkok |
Hozzávalók:
| a párolt rizs |
fejenként egy fél csirkemell filé, csíkozva
1 db szép érett mangó, kockára vágva
1 doboz kókusztej (prémium minőségű)
negyed szál póréhagyma, szeletelve
olaj
só
1 mokkáskanál mild curry por
1 mokkáskanál durvára darált színes bors
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál őrölt gyömbér (friss is jó)
2 gerezd reszelt fokhagyma
Köret:
párolt rizs
Elkészítés: Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, ebbe rakom a vékonyra szeletelt csirkemell darabokat. Fehéredésig pirítom.
| pirulnak a csirkemell csíkok |
| nem kell sok póréhagyma, nehogy elnyomja a gyümölcsöt |
| mangó kockák:) |
| belekerült a mangó is |
| most jöhetnek a fűszerek, nyammiii.. |
| először soknak tűnhet a kókusztej |
| a végén így besűrűsödik |
Végül az egész doboz, felkevert kókusztejet is hozzáadom (a kókusztejpor nem jó, mert vagy egy mellékíze) először fedő nélkül hagyom, hogy párolódjon, majd a fedőt ráteszem és lassú tűznél 15 percet párolom, és el is készült.
Párolt rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése