2012. 03. 16.

KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT KARAJ, ZÖLDBAB PÖTTYÖKKEL

Zöldbab pöttyökkel? A zöld ceruzababnak csak esztétikai szerepe van itt, olyan kis szép, persze lehetne sárgarépa is. Mivel csak 3 adagot csináltam, így könnyű volt a díszítést beletenni.

Köretként szívesen ettem volna hozzá majonézes burgonyát, de nem volt itthon majonéz:-(

kolbásszal töltött karaj, zöldbab pöttyökkel

KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT KARAJ, ZÖLD CERUZABAB PÖTTYÖKKEL:
Hozzávalók:
karaj egészben
csabai szárazkolbász
5-6 szál zöld ceruzabab 
5 gerezd fokhagyma
zsír

sertéssült fűszersó


Köret:
burgonya
zsír
petrezselyem


Elkészítés: A karajt középen felszúrom és a kolbászt belecsúsztatom. Éles, hegyes késsel körbe újabb lyukakat szúrok és mindegyikbe egy zöld ceruzababot tolok.


A húst ízlés szerint sózom, fűszerezem és ráreszelem a fokhagymát, az egészet zsírral bekenem és alufólia alatt 70 percet sütöm 200 C fokon, majd a fóliát szétbontva további 45-50 percet sütöm.


Amikor készen van, kiveszem és hagyom hűlni, mielőtt felszeletelem.


Köretként sós vízben főtt, zsíron átforgatott burgonyát tálalok, de bármilyen köret illik hozzá, akár hidegen vagy hidegtálon is pompás.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése