2012. 03. 31.

CSOKOLÁDÉ TORTA 3 ÍZŰ PISKÓTÁVAL, LEKVÁRRAL

Már megint ünneplünk:) Hétfőn lesz a Guszti 38. szülinapja ezt ünnepeljük ma, holnap és még ki tudja meddig:)))

Csokitortát készítek, mert az a kedvence, mindjárt kettőt, hogy hétfőn legyen mivel megkínálni a munkatársait.
A 3 ízű piskóta azt jelenti, hogy 3 tepsivel sütök, mindegyikben 4 tojásból piskótát, az egyiket kakaóval, a másikat dióval a harmadikat csak simán citromhéjával ízesítem meg.


csokikrémes, lekváros, diós-kakaós és citromos piskótával





CSOKOLÁDÉ TORTA 3 ÍZŰ PISKÓTÁVAL, LEKVÁRRAL:
Hozzávalók: 3 tepsi tésztához
3 x 4 db tojás
3 x 4 evőkanál cukor
3 x 1 evőkanál olaj
3 x 4 db evőkanál liszt
3 x fél csomag sütőpor
3 x 1 csomag vaníliás cukor
pici só mindegyikbe


az első tésztába még kell:
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tej


a második tésztába még kell:
10 dkg durvára tört dió
forralom a csokikrémet
2 evőkanál tej


a harmadik tésztába még kell:
1 citrom reszelt héja


Csokoládé krém:
4 dl habtejszín
40 dkg margarin
15 dkg cukor
60 ml eszpresszó kávé
8 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
8 dkg belga étcsoki pasztilla


5-6 dl sárgabarack lekvár
itt még csak 2 lap hozzávalói vannak


tetejére:
csokimáz:
8 dkg vaj
8 dkg cukor
4 dkg kakaópor
4 evőkanál víz
grillázs mogyoró
cica figura


Elkészítés: A tésztának többféle képen is nekikezdhetek, úgy is, hogy egyszerre választom szét a tojásokat és az összes fehérjét felverem, majd szétosztom 3 felé. Én így csinálom.


majdnem készen vannak, az egyiken a csokikrém a másikon csokimáz

3 tálba kerülnek a tojások sárgái, mindegyikhez hozzáadom a szükséges anyagokat: cukrok, só, olaj, liszt, sütőpor és jól kikeverem, majd jöhetnek az ízesítők, az egyikbe kakaópor és tej, a másikba durvára tört dió és tej, a harmadikba a reszelt citrom héja.

A tepsikbe sütőpapírt teszek és belesimítom egyenletesen a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 C fokon pár perc alatt (5-6 perc) megsütöm, majd hagyom kihűlni és lehúzom a papírt róla.

ezt viszi be a munkahelyére a Guszti


Mindegyik megsült tésztát hosszában elfelezem, így a két süteményhez kapok 3-3 lapot.

A széleiket 1-2 cm vastagon levágom, nem szükséges így csinálni, én csak azért csinálom, hogy ne legyen unalmas, és ezeket a tészta csíkokat magasításnak beleteszem majd a krémbe vagy lekvárba.



A krémhez egy edényben felforralom a tejszínt a cukorral és a margarinnal, forralom 8 percig együtt, közben hozzáadom a presszó kávét és a csokikat is. Legvégül lehúzom a tűzről és a kakaóport egy pohárban elkeverem egy kevés forró tejszínes lével, így csomómentesen tudom belekeverni. Az egészet hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem dermedni. (legjobb előző nap elkészíteni).

csokimáz, mehet dermedni a hűtőbe, átöntöttem tálba, mert így könnyebb kikeverni


Ha megdermedt géppel felhabosítom, jól kikeverem és már tölthető is a piskótára.

Tálcára teszem az alsó lapokat, mindegyikre kerül sárgabarack lekvár, erre jönnek a tészta csíkok, azután a csokikrém , ezután a középső lapok jönnek, erre kevesebb lekvárt rakok, majd csokikrémet végül befedem a tetejével mind a kettő sütit, az egyikre csokimázat készítek, a másikra a maradék csokikrém kerül.



Grillázs mogyoró darabokkal és cicás figurákkal díszítem és mehetnek a hűtőbe.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése