2012. 01. 28.

ZÖLDSÉGLEVES, SÜLT TÚRÓS-BARACKOS PALACSINTA

Erősen hónap vége van, ezért a hétvégén abból tudok főzni ami itthon van.  Van egy őzgerinc csontom a fagyasztóban, van vaddisznó comb is (ezt holnap készítem el), illetve van zöldség , mindenféle.
Így aztán lesz zöldségleves és palacsinta: a palacsinta tésztájába teszek egy kevés vanília aromát így már sütéskor is isteni az illata:)
túrós palacsinta, barack lekvárral, megsütve


SZURKOLÓ LEVES (MINDENT BELE)  ZÖLDSÉGEKKEL:
Hozzávalók:
1 db őzgerinc húsos csont
1 db hagyma
4-5 db gomba
4-5 db kelbimbó
4-5 db sárgarépa
4-5 db vékony fehér répa
2 marék ceruza zöldbab
2 marék szárzeller
fél zöldpaprika
fehér
bors
fél babérlevél
4-5 szem borókabogyó
majoránna
fűszerpaprika

Elkészítés: A húsos csontot hideg vízben felforralom, a habját leszedem, majd beleteszem a hagymát, fűszereket, zöldpaprikát és 1,5 órát lassan forralom. Ezután kerülnek bele a zöldségek, újra lefedem és további 1,5 órát forralom lassan.  Készen is van.
(nem főzök bele tésztát mert nagyon sűrű így is)

TÚRÓS-BARACKLEKVÁROS PALACSINTA SÜTVE:
Hozzávalók:
18 db kisütött palacsinta


a túrós megy a sütőbe, a maradék lekvárral lett töltve
0,5 kg túró
4 dl tejföl
2+ 2  evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
2 marék aranymazsola
3,5 dl baracklekvár

Elkészítés: A túrótölteléket elkészítjük (nem szoktam tojást belerakni, mert félek tőle) így a leír hozzávalókat összekeverem, ezzel megtöltöm a palacsintákat, mindegyikre még kanalazok a barack lekvárból. 
megsült

Kivajazott sütőtálba teszem, a sütőt előmelegítem 200 C fokra.

Amikor teleraktam a tálat palacsintákkal, a 2 kanál cukorral elkeverem a tejfölt, ezt rákenem a tetejére és sütőbe tolva addig sütöm, amíg egy kis színe lesz.
Várok vele egy 10 percet, mielőtt tálalom, akár szeletelve, akár darabonként is lehet.

félbevágva jobban látszik a töltelék:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése