2012. 01. 21.

SERTÉS KROKETT, FRANCIASALÁTÁVAL

Ezt az ötletet egy somogyi receptből loptam:) Csirkekrokett néven futott, zöldségekkel és főtt krumplival volt összedolgozva, krokett formára alakítva és kisütve.
Egy picikét változtatok rajta, ami a fűszerezését illeti, nem hagyományos fasírt ízű lesz.

franciasaláta, sertés krokettel


SERTÉS KROKETT, FRANCIASALÁTÁVAL:
sertés krokett hozzávalói
Hozzávalók:
50 dkg sertés darált hús (sovány)
50 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma

kakukkfű
fehér bors
curry por
kurkuma
őrölt kömény
2 db tojás
bundázáshoz:
zsemlemorzsa


elég sok lett belőle:)
Elkészítés: A burgonyákat megpucolom, apró kockákra vágom, sós vízben megfőzöm, a főzővizet leöntöm róla és összetöröm, majd hagyom hűlni.

Egy nagyobb tálba összekeverem a darált húst, a reszelt hagymákkal, tojással, áttört burgonyával. Fűszerezem ízlés szerint, összegyúrom, majd kisebb gombócokat formálok, amiket hengerré sodrok és meghempergetem zsemlemorzsában.

Bő, forró olajban kisütöm.

FRANCIASALÁTA:
Hozzávalók:
1 kg francia saláta zöldségkeverék
4-5 db burgonya
2-3 db alma
4-5 db csemege uborka
1 db lila hagyma
Tartármártáshoz:
0,6 l tejföl
3 dl majonéz
mustár
almaecet
balzsamecet

őrölt bors
cukor


Elkészítés:
A zöldséget megfőzöm sós vízben, a kockára vágott burgonyát egy kicsit később rakom a főzővízbe.  Ha megfőtt leszűröm és hagyom kihűlni, majd összekeverem a tartármártással.

Tartármártás: A tejfölt, a majonézt, ízlés szerinti mustárt, sót, cukrot, almaecetet és egy kis kanálnyi balzsamecetet összekeverek, meghintem borssal, majd belekockázom a megpucolt almákat és a csemegeuborkát is. A lila hagymát egészen apró kockákra vágom és ezt is hozzáadom a mártáshoz.


Saláta levélen tálalom a francia salátát a kisült sertés krokettekkel. Ízletes, könnyű ebéd vagy vacsora.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése