2012. 01. 08.

CSIRKEMELL SPENÓTTAL-ZÖLDSÉGGEL-SAJTTAL-SONKÁVAL TÖLTVE BACON SZALONNA BUROKBAN

Ma megint meg lettem dicsérve. Azt mondta a Guszti , hogy nagyon jól harmonizáltak az ízek.:)
csirkemell spenóttal-zöldségekkel-sajttal-sonkával és rizibizivel



Így aztán rögtön közre is adom ezt az egyszerű és olcsó receptet. Azért olcsó, mert mindenből csak egy kevés kell bele (szokás szerint) a végeredmény pedig szemet gyönyörködtető ízlelő bimbókat elkápráztató. Na jól van ezt az öntömjénezést abbahagyom:))

CSIRKEMELL SPENÓTTAL, ZÖLDSÉGGEL, SONKÁVAL, SAJTTAL TÖLTVE BACON KÖPENYBEN:
alul:szalonna, csirkemell, spenót, zöldségek
Hozzávalók:


Páchoz:
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz bor
curry paszta vagy por


3 db csirkemell filé félbevágva (így 6 szelet lesz belőle)
12 szelet bacon szalonna
3 szelet gépsonka félbe vágva
6 gombóc fagyasztott spenótlevél
6 evőkanálnyi kukoricás zöldségkeverék
6 evőkanál reszelt sajt
6 kiskanál tejföl
durvára darált színes bors
felül: sonka, sajt, tejföl, bors


rizi-bizi:
3 dl rizs
40 dkg zsenge zöldborsó
kevés zöldpetrezselyem

olaj


Elkészítés: A csirkemelleket keresztben félbevágom és egy kevés pácot készítek hozzá, ebbe beleforgatom, lefedem és pár óra múlva már felhasználható.

Egy 6 db-os kis kuglóf sütő formába teszem keresztbe a bacon szalonna szeleteket, erre jön a vékonyka pácolt csirkemell, majd a gombócnyi spenót, körbeszórom egy kanálnyi kukoricás zöldséggel, lefedem egy fél szelet sonkával.
25 perc után a fóliát levettem

Az egészre jön egy kanálnyi reszelt sajt, majd, hogy ne legyen túl száraz, egy kiskanálnyi tejföl is. Meghintem durvára darált színes borssal.

A bacon szalonna szeleteket visszahajtom középre, alufóliával lefedem és előmelegített 230 C fokos sütőben sütöm 25 percet, majd a fóliát levéve róla , a hőmérsékletet 200 C fokra visszavéve további 20 percet sütöm.

Rizi bizivel tálalom, amiben mi szeretjük, ha jó sok borsó van:)

Almakompót is volt hozzá, de bevallom, nem illett az íze hozzá:-(



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése