2012. 01. 14.

CSOKOLÁDÉS CSOKOLÁDÉ TORTA


A Guszti névnapjára készítem ezt a csokitortát. Nagyon finom és minőségi alapanyagokat kell ahhoz felhasználni, hogy a végeredmény emlékezetes legyen.

Belga csokipasztillát és francia kakaóport teszek bele, mert sajnos a magyar kakaóporok nem finomak és elég világosak is.
csokitorta grillázs mogyoróval szórva
1 szeletke

nem sok maradt másnapra:)



CSOKOLÁDÉS CSOKOLÁDÉTORTA:


sütés előtt



Hozzávalók:
tészta:
7 db tojás
5 dkg olvasztott margarin
7 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag sütőpor

2 maréknyi csoki pasztilla






krém:
40 dkg margarin vagy vaj
4 dl habtejszín (32 %)
kisült és 3 lapra vágtam
10 dkg csoki pasztilla
5 dkg kakaópor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 presszó kávé ( 60 ml)
tetejére:
grillázs mogyoró
forr a tejszín, cukor, margarin, kávé
Elkészítés: Először a krémet készítem el, mert annak hűlnie kell. Egy edénybe felteszem a tejszínt a cukorral és a presszó kávéval forrni, 4 percig forralom kevergetve, majd a margarint is beleteszem és további 5 percet kevergetem, forralom.

A tűzről lehúzva a csoki pasztillát és a kakaóport is belekeverem.

Félreteszem hűlni, majd ha kihűlt a hűtőszekrénybe kerül dermedni.

ilyen a csokikrém mielőtt kihabosítom keverőgéppel
A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kevés cukorral és sóval kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral szintén jól kikeverem. Majd mehet bele a liszt, sütőpor, pudingpor, margarin, végül a fehérjehab is. Sütőpapírral bélelt nagy lapos tepsibe simítom, csokipasztillával kirakom a tetejét és 180 C fokon 14 percet sütöm. Hagyom kihűlni, majd a sütőpapírt leveszem róla, 3 lapba vágom és megtöltött a csoki krémmel. A tetejére grillázs mogyorót szórok.




a krém kihabosítva a térfogata egy kicsit meg is nőtt

csokikrém mindenhol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése