A Guszti névnapjára készítem ezt a csokitortát. Nagyon finom és minőségi alapanyagokat kell ahhoz felhasználni, hogy a végeredmény emlékezetes legyen.
Belga csokipasztillát és francia kakaóport teszek bele, mert sajnos a magyar kakaóporok nem finomak és elég világosak is.
| csokitorta grillázs mogyoróval szórva | 
| 1 szeletke | 
| nem sok maradt másnapra:) | 
CSOKOLÁDÉS CSOKOLÁDÉTORTA:
| sütés előtt | 
tészta:
7 db tojás
5 dkg olvasztott margarin
7 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag sütőpor
só
2 maréknyi csoki pasztilla
krém:
40 dkg margarin vagy vaj
4 dl habtejszín (32 %)
| kisült és 3 lapra vágtam | 
5 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 presszó kávé ( 60 ml)
tetejére:
grillázs mogyoró
| forr a tejszín, cukor, margarin, kávé | 
A tűzről lehúzva a csoki pasztillát és a kakaóport is belekeverem.
Félreteszem hűlni, majd ha kihűlt a hűtőszekrénybe kerül dermedni.
| ilyen a csokikrém mielőtt kihabosítom keverőgéppel | 
| a krém kihabosítva a térfogata egy kicsit meg is nőtt | 
| csokikrém mindenhol | 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése