2012. 01. 07.

FARKAS SIMOGATÁS A VERESEGYHÁZI MEDVEOTTHONBAN

Karácsonykor a fiam (Gyuri) a Guszti nővérétől (Kriszti) egy igazán találó és megható ajándékot kapott, aminek rettenetesen örült.

talán megsimogathatsz:)
puszi, puszi
Mit? Egy oklevelet ami igazolja, hogy támogatója 1 éven át a veresegyházi Medvefarmon élő Zolika nevű farkasnak. A Gyuri nagy farkas fan:) Ez azt jelenti, hogy ha kilátogat hozzájuk, akkor  gondozó kíséretében meg is simogathatja a farkasokat illetve majd tavasztól, előzetes egyeztetés után, sétálni is viheti a park területén.
Gyurka egy kicsit meg van illetődve:)


Ma reggel korán keltünk, mivel Gödön volt egy kis dolgunk, aztán ha már arrafelé indultunk és ráadásul szép napos idő is volt, elmentünk a veresegyházi Medveotthonba.


gondozó is benn van a kifutóban
Csak gratulálni tudok az Önkormányzatnak, hogy felajánlotta a területet, a társadalmi munkát végző embereknek, akik széppé dolgozták a környezetet  a fenntartóknak és ott dolgozóknak is.
egy farkas, két farkas, sok farkas:)



A medvék még ebben a viszonylag hideg időben is várták  látogatókat, méretes fakanalakat adtak és maci mézet, ezzel lehetett etetni a medvéket.  Hátrébb gólyák dideregtek, szegénykék biztosan fáztak, de legalább éhen nem halnak, mert itt etetik őket.
kukucs


A farkasok és az agancsosok kifutója hátrébb volt, így indultunk arra felé, amikor egy terep színű gatyás férfi egy német juhász kutyával szintén arra vette az irányt. Szemrevételeztük Őt, majd " hatalmas intelligenciával " rájöttünk, hogy valószínűleg ide tartozik és akkor mi tulajdonképpen Őt keressük.
szépek


Kedves volt, hozta máris a kulcsot és beengedett minket a farkasok kifutójának belső terébe, ahonnan viszont már csak a Gyuri ment be a farkasfalkához.
Gyurka Zolikával


Hát nagyon aranyosak voltak, már ha ez jó kifejezés 2 éves kifejlett farkasokra. 6 hím volt és 2 nőstény. A  nőstények is odajöttek, de mivel állandóan egymással rivalizálnak, rögtön összekaptak.



Még sosem láttuk a Zolikát, csak a képeken ami a honlapon van fenn, de rögtön megismertem. Jelenleg nem ő az alfa hím, pedig az volt. Az Alfa nevű lett az alfa hím, pedig a Zolika nagyobb, a feje is a teste is a súlya is, de jámborabb.


A farkasok szépen mind odajöttek a Gyurihoz, nyalogatták, szagolgatták, kb. egy 20 percet volt benn náluk. Viszonylag hamar elvesztették az érdeklődésüket, mivel semmi nem volt nálunk (de nem is szabad etetni őket), mondta is a gondozó, hogy ennyi volt, de aztán még kétszer visszajöttek egy simogatásra és puszira.

ez már a harmadik "roham" volt


Viszont, amikor a végén a Gyuri szeretett volna közeledni a már eltávolodó farkashoz, az egy mély morgással jelezte, hogy elég volt részéről. Persze aztán még egyszer odajött, de mindent szabad akaratából csinált és ez így volt a jó.



Nagyon jó élményekkel indultunk haza, mindegyikünk tudott  örülni valaminek. :)
Ő Alfa, hűű de szééép...

kisgyerek a mézes fakanállal



a mackók lelkesen nyalogatják a mézet

Titeket pedig akik olvassátok ezt az írást, buzdítani szeretnélek, hogy tavasszal látogassatok el és esetleg támogassátok a Medveotthont vagy csak 1 farkast:))


2 megjegyzés:

  1. Kedves Konyhabűvész,

    látom, hogy már régebbi a poszt, de érdekelne, hogy a farkas simogatás egy előre megszervezett dolog volt-e vagy "bárki simogathat? Régi vágyam teljesülne :) Előre is köszönöm a válaszát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ancsi,
      Elnézést, hogy ilyen sokára válaszolok, két munkahelyen is dolgozom 2 x 8 órát így számítógépet bekapcsolni már nem marad energiám csak alvásra.

      Nem volt előre megbeszélve a látogatás, de a farkasokat tudomásom szerint támogatók úgymond jutalomból simogathatják.
      Sétálásról szó sem lehetett,de a gondozó ott volt a kifutóban szintén, így biztonságban érezhette magát a gyerek.
      A támogatás az az örökbefogadás, ami 1 évre szól 1 farkasra.
      Akkor amikor mi voltunk akkor a Zolika volt az alfa hím, azóta már úgy tudom másik állat került ebbe a pozícióba.
      Kis szerencsével ott találod a gondozót és ha Te is támogatod a Medvefarmot, akkor nagy valószínűséggel jár Neked is ennyi kiváltság. Az biztos, hogy nagy élmény volt, bár bemenni ennyi farkas közé, ahol rendre megy a hatalmi harc a nőstények között mindig, de a hímek között is, szóval elég izgalmas.

      Próbáld meg Te is, ha nem vagy már rég túl rajta:-)

      Andi

      Törlés