2012. 12. 31.

KÓCOS SAJTOS LEVELES TÉSZTÁBÓL, MASCARPONÉS SAJTKRÉMMEL

Egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető sajtos apró sütit készítek. Mivel csak egy 0,5 kg-os leveles tészta van itthon, így csak 19 db lett belőle, de persze a mennyiségek többszörözhetőek.

kócos sajtos, leveles tésztából, mascarponés sajtkrémmel

KÓCOS SAJTOS LEVELES TÉSZTÁBÓL, MASCARPONE SAJTKRÉMMEL:
Hozzávalók: 19 db-hoz


0,5 kg leveles tészta
25 dkg mascarpone sajtkrém
10 dkg reszelt trappista sajt

1 tojás
kevés liszt,
kevés tej,
pici olaj, őrölt bors keverék


Elkészítés: A leveles tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Minden második korog közepét egy kisebb formával kilyukasztok.

A sütőt 240 C fokra előmelegítem. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és a felvert tojással megkenem a teli korongokat, mindegyikre helyezek egy lyukasat. Ezeknek a tetejét is lekenem tojással.



Betolom a forró sütőbe és légkeveréssel 9 perc alatt megsülnek. A leveles tésztához mindig forrónak kell lennie a sütőnek, akkor jön fel szépen.

a maradékot is kiszaggattam és ezek a picik is kisültek


Egy kisebb edényben kevés tejet, lisztet és a felvert tojás maradékát felfőzöm. Sózom, borsozom, majd 2 marék reszelt sajtot keverek bele, ezután a tűzről lehúzom és hagyom hűlni.



Ha lehűlt a mascarpone krémmel kikeverem.  Mindegyik megsült tészta közepére kanalazok egy jó adagot, majd reszelt sajtba mártom és már el is készültek a kócosok:)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése