Ennek a képnek most már története is van, kivittem az erkélyre, hogy természetes fénynél csináljak egy képet, el is kattintottam, ezután jött egy jó nagy szél lökés, és a süti leborult a földre. -( béna
TEJSZÍNES MEGGYES TÚRÓS SÜTI EGYSZERŰEN:
Hozzávalók:
tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 dkg vaj
6 evőkanál liszt
1 evőkanál sötét kakaópor
1 csomag sütőpor
kevés őrölt fahéj
só
krémhez:
50 dkg túró
3,5 dl habtejszín
1 citrom reszelt héja és leve
3 evőkanál porcukor
3,5 dl darabos meggy dzsem (házi)
tetejére:
3 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz
8 dkg teavaj
Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kanál cukorral és kevés sóval kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral, a puha vajjal szintén jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet a sütőport, a kakaóport és az őrölt fahéjat, ezzel is átkeverem, majd fellazítom a fehérjehabbal, az előkészített tepsibe öntöm, elsimítom és 12 perc alatt készre sütöm.
Kiemelem a tepsiből, hagyom kihűlni majd a sütőpapírt lehúzom és hosszában vágok két nagyobb lapot -ez lesz az alja meg a teteje - és a maradék részt 3 felé vágom hosszában.
A túrót áttöröm, összekeverem a citrom levével és héjával, majd a porcukorral. Egy másik nagyobb tálban a habtejszínt géppel felverem, hozzákeverem a két csomag habfixálót is végül belekeverem a túrós cukros keveréket is. (Nem kell, hogy túl édes legyen.)
A nagyobbik lapok egyik oldalát megkenem darabos meggy dzsemmel erre kenek egy réteg túrós tejszínes krémet, belenyomkodok két csíkot a vékony tésztából. A csíkok közét kitöltöm a meggydzsemmel, ezt lefedem a harmadik vékony csík tésztával és az egészet a tejszínes túrókrémmel befedem, ráteszem a lekváros felével a teteje lapot és a maradék túrókrémet eligazgatom.
A megadott alapanyagokat a csokimázhoz egy kisebb edénybe teszem melegedni, majd amikor szép fényes, akkor ráöntöm a tészta tetejére, késsel eligazgatom, hagyom kihűlni és pár órás hűtés után szeletelem.
Elkészítés idő: 45 perc
Nehézségi fok: könnyű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése