2012. 11. 25.

PIZZÁS VIRÁG sonkával-gombával-kukoricával

A szokásos pizzatésztámból csináltam, csak most virágot tekertem belőle:)

pizzás virág súlya kb 20 dkg

PIZZÁS VIRÁG:
puha, rugalmas pizza tészta
Hozzávalók: 8 db-hoz

tészta:
80 dkg finomliszt
25 dkg főtt áttört burgonya
2,8-3  dl langyos tej
1 dl olaj

cukor
1 csomag száraz élesztő

pizzatöltelék:
4 db gomba
1 db hagyma
8 szelet sonka
2 dl kukorica
0,5 l paradicsompüré
oregáno
őrölt bors

cukor
őrölt babérlevél
reszelt sajt

Elkészítés: A burgonyát megpucolom, kisebb kockákra vágom, sós vízben megfőzöm és áttöröm, majd hagyom hűlni.

A tésztához a többi hozzávalóval együtt a langyosra hűlt krumplit is beleteszem a kenyérsütőbe, majd másfél órás keverő-kelesztő programmal a tésztát kidolgoztatom.


8 egyforma részre vágom a tésztát

Ezután lisztezett asztalon 8 egyforma részre vágom.

Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. Egy edényben olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, majd belerakom a többi hozzávalót is, amit szintén egészen apróra vágok: gomba, sonka, majd a paradicsompüré, kukorica. Ezután ízlés szerint fűszerezem, az oregánót nem sajnálom és  kb.10 percet főzöm, majd hagyom kihűlni.


sonkás-gombás-hagymás-kukoricás töltelék

A tésztagombócokat kinyújtom fél cm vastag téglalapokra, 2-3 kanál tölteléket teszek az elejére, feltekerem, majd éles késsel 1,5-2 cm-ként bevagdosom, de nem teljesen.



Ezután összetolom a két végét, az egyik vége lesz a közepe, a többin fél fordulatot tekerek és virág formát kapok.


a pizzás virágok sütés előtt
Ezután egy lapáttal átemelem a sütőpapírral bélelt tepsibe, ahol a virágok szirmát az ujjammal kiigazítom és még további tölteléket kanalazok mindegyikbe, hogy jó szaftos legyen.




Mind a 8 db-ot ugyanígy elkészítem, miközben a sütőt előmelegítem 230 C fokra.

A pizzás virágok tetejére sajtot reszelek és betolom a sütőbe, ahol 20 perc alatt megsül.



Hát gyönyörű és nagyon fincsi:)


pizzás virág


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése