2014. 06. 29.

KÖNNYŰ GRÍZES-MEGGYES SÜTI ÉS ZÖLDSÉGLEPÉNY CSIRKEFASÍRTTAL



grízes-meggyes süti
KÖNNYŰ MEGGYES-GRÍZES SÜTI:
Hozzávalók egy kis tepsihez:

4 egész tojás
2 evőkanál búzadara
1 dl tej
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
60 dkg meggy
4 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
5 dkg vaj (olvasztott)


Elkészítés: A búzadarát a tejjel összekeverem és hagyom állni, hogy a szemek megduzzadjanak.

Az egész tojásokat a cukrokkal és az olvasztott vajjal, géppel kb. 10 percig keverem, hogy jól felhabosodjon, a sütőt közben előmelegítem 180 C fokra.

Hozzáadom a tejben áztatott búzadarát, a lisztet, a sütőport és összekeverem, végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverem.


A kisebb méretű tepsibe sütőpapírt vágok, majd ebbe öntöm a tésztát, a magozott meggyszemekkel szépen sorban kirakom.


180 C fokon kb 12 percet sütöm.

Ez ilyen egyszerű volt:)


ZÖLDSÉGLEPÉNY, CSIRKEFASÍRTTAL:
Hozzávalók a lepényhez:
1 db karfiol

1 db karalábé
3 db sárgarépa
1 db cukkini
1 db csillagtök
3 marék zöldborsó

őrölt bors
10 dkg reszelt sajt
3 dl tejszín
4 egész tojás
4 dl tejföl
petrezselyem levél
1 evőkanál liszt

Elkészítés: a karfiolt, répát és karalábét előfőzöm sós vízben majd leszűröm. A többi zöldséget nem kell, mert megpuhulnak sütés közben.

Előmelegítem a sütőt 170 C fokra és előveszek egy nagyobb tepsit (a sütő sajátját) és abba sütőpapírt teszek. Megspriccelem olajjal, majd ráhalmozom az összes zöldséget, amit előtte kisebb darabokra vágtam, illetve megfőztem és leszűrtem.

Megszórom sóval, borssal és reszelt sajttal. A tojásokat a tejszínnel és a tejföllel összekeverem, a lisztet is hozzáadom, majd az egészet a zöldségre öntöm, kanállal lenyomkodom, hogy mindenhol érje a zöldségeket.


Az egészet meghintem vékonyan zsemlemorzsával és a sütőbe tolom, amíg szép piros színe nem lesz, ez kb 40 perc.

Kockára vágom, majd sütök egy kis sült krumplit a fasírt mellé.

CSIRKEFASÍRT:
Hozzávalók:

1-2 csirkemell filé
1 db áztatott zsemle
1 db vöröshagyma ledarálva
3-4 gerezd fokhagyma reszelve
1 egész tojás
só, bors,
majoránna, petrezselyemlevél,
mustár ízlés szerint

zsemlemorzsa

Elkészítés:A hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük és kisebb golyókat forgatunk a zsemlemorzsába, majd olajban kisütjük.



Jó Étvágyat hozzá!  :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése