2013. 01. 15.

CSÜLÖK SOK FOKHAGYMÁVAL, SÜTŐZACSKÓBAN SÜTVE

A csülökkel eredetileg más terveim voltak, konkrétan kocsonyát akartam csinálni, de mivel az újév már elkezdődött pár hete, így ez most elmarad.:)

Viszont, kipróbálom a sütőzacskós csülök sütést. Az utóbbi időben erre kattantam rá, mert annyira egyszerű és utána olyan könnyű a mosogatás. Sütöttem már pulykát, oldalast, sertés combot, őzet, most a csontos csülök következik.
sült csülök, sok fokhagymával és hagymás törtburgonyával


CSÜLÖK, SOK FOKHAGYMÁVAL:
Hozzávalók:

1 db szép nagy csontos csülök
8 duci gerezd fokhagyma

őrölt kömény
wok fűszerkeverék
2 kanál házi lecsó
0,5 dl bor

sütőzacskó

Elkészítés: A megmosott csülök minden oldalán a bőrt bevagdalom. Befűszerezem sóval, őrölt köménnyel és wok fűszerkeverékkel.

Lereszelem a fokhagymákat és minden oldalát jól bekenem vele.

A sütőt 200 C fokra előmelegítem. Egy nagyobb tepsibe teszem a sütőzacskót, belekanalazom a házi lecsót, beleteszem a fűszeres csülköt, aláöntök egy kevés bort, majd szorosan lezárom a zacskót. Néhány helyen megszurkálom a zacskó tetejét, hogy a gőzök távozni tudjanak és betolom a sütőbe.




1,5 óráig rá sem kell nézni.


1,5 óra múlva megnyitom a sütőzacskót, ekkor még ilyen halovány:)

Ezután kiemelem a tepsit, a sütőzacskó tetejét levágom, hogy most már a bőre is ropogósra tudjon sülni.



További fél óra múlva elkészült. Tányérra emelem, hagyom egy kicsit állni, majd levágom a csontról.



Hagymás, héjában főtt burgonyával tálalom.

hagymás tört burgonya

Ehhez héjában megfőzöm a burgonyát, majd megpucolom. Egy nagy fej hagymát olajon megdinsztelek, erre vágom rá a főtt burgonyát, jól összeforgatom és egy kissé megpirítom, majd sózom és tálalom.

Nem drága étel, 3 nagy adag lett belőle:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése