2012. 09. 08.

SZILVÁS PISKÓTA (EGY KIS DIÓVAL)

A múlt héten szilvás pite volt, most egy piskóta következik, hogy ne legyen unalmas.:)

szilvás-diós piskóta
SZILVÁS-DIÓS PISKÓTA:
hozzávalók
Hozzávalók:

8 db tojás
8 púpos evőkanál cukor
8 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 dkg olvasztott vaj
1 kg magozott szilva
2 marék durvára tört dió
őrölt fahéj


Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjéhez adok egy kevés cukrot és kemény habbá verem. A sárgájákhoz adom a többi cukrot és az olvasztott vajat és azt is habosra keverem.

minél habosabbra keverjük, annál puhább lesz a piskótánk
Hozzászitálom a lisztet és a sütőport, belekeverem a reszelt citromhéjat, majd óvatosan hozzáforgatom a fehérjehabot is.  Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek, ebbe öntöm bele a piskóta tésztát.
kirakom negyedelt szilvával
A szilvákat negyedekbe vágom és a tészta tetejét szorosan kirakom vele. A 2 maréknyi diót egy zacskóban klopfolóval durvára töröm, ezzel megszórom a szilvák tetejét, majd hintek rá még őrölt fahéjat is gazdagon illetve egy csomag vaníliás cukrot.

megszórom, dióval, fahéjjal és vaníliás cukorral

megsült
amikor megsült kiemelem sütőpapírral együtt egy konyharuhára, így hamarabb kihűl
Betolom a 180 C fokra előmelegített sütőbe és 50-55 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.



2 megjegyzés:

  1. Szia! Megsütöttem a recept szerint a süteményt, de nem sikerült jól. A 8 kanál liszt nagyon kevés, szerintem 16 kanállal (16dkg) kell beletenni. A piskótához én általában a tojás dupláját szoktam mérni a lisztből . Anett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anett,
      Módosítottam a receptet annyiban,hogy púpos evőkanál a liszt.
      Maga a tészta egyszerű alap piskóta, utána gondoltam, hogy mi lehetett nálad a gond, talán sok szilvát szórtál rá, mert az is enged levet, talán tényleg hiányzott az a szó, hogy púpos evőkanálnyi liszt. Elnézést kérek,pedig próbálom egyszerűen írni a recepteket.
      Andi

      Törlés