2011. 12. 08.

GÖNGYÖLT KARAJ BARACKKAL, ASZALT RIBIZLIVEL, KÓKUSZBUNDÁBAN

Komolyan mondom, hogy tiszta hülye vagyok. Ma egy mezei csütörtök van, hajnal 5 óta dolgozom, utána vásárlás, előkészületek a holnapi büfére és neki állok egy ilyen kajának?!

Ezt most kifejezetten NEKTEK írom, akik olvassátok a blogomat, hátha kedvet kaptok hozzá és hétvégére elkészítetek. Könnyű, de mégis különleges, leginkább valamilyen alkalomra/ünneplésre ajánlom:



EGZOTIKUS GÖNGYÖLT KARAJ, BARACKKAL, SAJTTAL, ASZALT RIBIZLIVEL, KÓKUSZBUNDÁBAN:
Hozzávalók:
5 nagy szelet rövidkaraj
1 doboz őszibarack befőtt
1 marék aszalt ribizli
kevés sajt

őrölt fahéj
őrölt gyömbér


Bundához:
liszt
tojás
durvára darált színes bors
kókuszreszelék


olaj


Elkészítés: Lehetőleg nagyobb méretű rövid karajt válasszunk, ebből szeleteljünk 1,5 cm-es szeleteket és klopfoljuk jól ki. Ezután sózzuk, majd minden szelet közepére tegyünk vágott barack befőttet, sajt csíkokat, aszalt ribizlit, hintsük meg őrölt fahéjjal és őrölt gyömbérrel. Tekerjük össze és hústűvel fogjuk össze.

sül a hús
A roládokat először lisztbe, majd tojásba ( amibe beleszórtuk a durvára darált borsot), ezután kókuszreszelékbe forgatjuk és közepes lángon, olajban megsütjük.

A kisült tálra szedjük, egy kicsit hagyjuk állni és utána felszeleteljük .





Megjegyzem:

Ugye milyen gyönyörű a kék orchideám?
Ha több időm lett volna valami különlegesebb köretet adtam volna hozzá, de így csak zöldséges rizst csináltam, talán hercegnő burgonya jobban illett volna hozzá.

Bármilyen vékonyra klopfolt hússal el lehet készíteni, annál könnyebb vele dolgozni, minél nagyobb egy szelet hús.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése