A múlt héten szilvás pite volt, most egy piskóta következik, hogy ne legyen unalmas.:)
|
szilvás-diós piskóta |
SZILVÁS-DIÓS PISKÓTA:
|
hozzávalók |
Hozzávalók:
8 db tojás
8 púpos evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
só
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 dkg olvasztott vaj
1 kg magozott szilva
2 marék durvára tört dió
őrölt fahéj
Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjéhez adok egy kevés cukrot és kemény habbá verem. A sárgájákhoz adom a többi cukrot és az olvasztott vajat és azt is habosra keverem.
|
minél habosabbra keverjük, annál puhább lesz a piskótánk |
Hozzászitálom a lisztet és a sütőport, belekeverem a reszelt citromhéjat, majd óvatosan hozzáforgatom a fehérjehabot is. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek, ebbe öntöm bele a piskóta tésztát.
|
kirakom negyedelt szilvával |
A szilvákat negyedekbe vágom és a tészta tetejét szorosan kirakom vele. A 2 maréknyi diót egy zacskóban klopfolóval durvára töröm, ezzel megszórom a szilvák tetejét, majd hintek rá még őrölt fahéjat is gazdagon illetve egy csomag vaníliás cukrot.
|
megszórom, dióval, fahéjjal és vaníliás cukorral |
|
megsült |
|
amikor megsült kiemelem sütőpapírral együtt egy konyharuhára, így hamarabb kihűl |
Betolom a 180 C fokra előmelegített sütőbe és 50-55 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Szia! Megsütöttem a recept szerint a süteményt, de nem sikerült jól. A 8 kanál liszt nagyon kevés, szerintem 16 kanállal (16dkg) kell beletenni. A piskótához én általában a tojás dupláját szoktam mérni a lisztből . Anett
VálaszTörlésKedves Anett,
TörlésMódosítottam a receptet annyiban,hogy púpos evőkanál a liszt.
Maga a tészta egyszerű alap piskóta, utána gondoltam, hogy mi lehetett nálad a gond, talán sok szilvát szórtál rá, mert az is enged levet, talán tényleg hiányzott az a szó, hogy púpos evőkanálnyi liszt. Elnézést kérek,pedig próbálom egyszerűen írni a recepteket.
Andi