2012. 09. 05.

EGZOTIKUS ANANÁSZOS-KÓKUSZOS MASCARPONÉS TORTA, egyszerűen és VEGA SUSHI vendégségre

Szülinapom volt nemrég és barátaink jöttek át köszönteni. 4 órám volt és ez idő alatt kellett elkészíteni a tortát, a sushit, a másnapi kaját és a büfé előkészítést. (pont készen lettem, de hajtottam is rendesen)
vega sushi

egzotikus ananász-kókusz-mascarpone torta
EGZOTIKUS ANANÁSZOS-KÓKUSZOS MASCARPONEKRÉMES TORTA:
Hozzávalók:

Tészta:
(3 tojásos piskóta)
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
pici só

Krém:
1 db friss ananász, kockákra vágva
10 dkg kókusz reszelék
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl rózsavíz
25 dkg mascarpone krém
1-2 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
2 dl habtejszín 32 % állati
fél csomag zselatinfix

Elkészítés: Kerek tortaformában a 3 tojásos piskótát 22 perc alatt megsütöm, 180 C fokon. A sütőpapírt ha megsült lehúzom róla, egy kerek tálra teszem és hagyom kihűlni.


A krémhez egy serpenyőben az ananászkockákat a vaníliás cukorral karamellizálom, majd a kókuszreszeléket is hozzáadom. Nagyon édes, így több cukrot nem kell hozzáadni. Hagyom kihűlni.

Egy tálban a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Egy másik tálban a mascarponét összekeverem a kihűlt ananászkockák felével, a másik felét közvetlenül a piskótára kanalazom. Belekeverem a zselatinfixet és a rózsavizet is.

nem díszítettem a tortát

a felét négyen megettük:)
Ezután a felvert tejszínnel lazítom a krémet, a piskóta karika köré karimát teszek, a krémet ráhalmozom, a tetejét elsimítom és a hűtőbe teszem dermedni pár órát.

fincsi volt
Nem díszítem a tortát semmivel, így is elég gazdag az íze, ez most olyan nemesen egyszerű:)
Beus és Attis

megpakolva, tekerés előtt
SUSHI VEGA:
Hozzávalók:

20 dkg sushi rizs
4 db nori lap
fél narancssárga kaliforniai paprika
fél avokádó
kevés pácolt gyömbér szeletke
3 tojásból japán omlett
0,6 dl rizsecet
cukor

szójaszósz
wasabi paszta

Elkészítés: a sushi rizst alapos kimosás után kétszeres mennyiségű vízben, egy kiskanál só és egy kiskanál cukor hozzáadásával, fedő alatt 25 perc alatt kis lángon ragacsossá főzöm, majd amikor elkészült egy másik szélesebb tálba szedem át.

4 tekercset készítettem
Hozzáadom a rizsecetet (3 %) és lapáttal óvatosan forgatva kihűtöm, majd letakarom.

A nori lapot a fényes oldalával lefelé a fóliával letakart bambusz tekerőre fektetem, egy marék rizst eloszlatok a nori lap háromnegyed részén a végére pár szemet teszek ez fogja összeragasztani a tekercs végét.

középen azt a laposat nem kell észrevenni:)
Az alsó részére rakom egymás mellé az avokádó csíkokat, a paprika csíkokat, az omlett csíkokat és a pácolt gyömbér csíkokat, majd lazán feltekerem és a bambusszal formázom.
finom is volt, szép is volt:)
Felvágáskor a két végét nagyon éles késsel levágom, a tekercset elfelezem, majd tovább felezem, hogy lehetőleg egyforma falatokat kapjak.

Sorban egy tálra helyezem és várom a vendégeket. Mellé kínálom a wasabit és a szójaszószt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése