vega sushi |
egzotikus ananász-kókusz-mascarpone torta |
Hozzávalók:
Tészta:
(3 tojásos piskóta)
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
pici só
Krém:
1 db friss ananász, kockákra vágva
10 dkg kókusz reszelék
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl rózsavíz
25 dkg mascarpone krém
1-2 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
2 dl habtejszín 32 % állati
fél csomag zselatinfix
Elkészítés: Kerek tortaformában a 3 tojásos piskótát 22 perc alatt megsütöm, 180 C fokon. A sütőpapírt ha megsült lehúzom róla, egy kerek tálra teszem és hagyom kihűlni.
A krémhez egy serpenyőben az ananászkockákat a vaníliás cukorral karamellizálom, majd a kókuszreszeléket is hozzáadom. Nagyon édes, így több cukrot nem kell hozzáadni. Hagyom kihűlni.
Egy tálban a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Egy másik tálban a mascarponét összekeverem a kihűlt ananászkockák felével, a másik felét közvetlenül a piskótára kanalazom. Belekeverem a zselatinfixet és a rózsavizet is.
nem díszítettem a tortát |
a felét négyen megettük:) |
fincsi volt |
Beus és Attis |
megpakolva, tekerés előtt |
Hozzávalók:
20 dkg sushi rizs
4 db nori lap
fél narancssárga kaliforniai paprika
fél avokádó
kevés pácolt gyömbér szeletke
3 tojásból japán omlett
0,6 dl rizsecet
cukor
só
szójaszósz
wasabi paszta
Elkészítés: a sushi rizst alapos kimosás után kétszeres mennyiségű vízben, egy kiskanál só és egy kiskanál cukor hozzáadásával, fedő alatt 25 perc alatt kis lángon ragacsossá főzöm, majd amikor elkészült egy másik szélesebb tálba szedem át.
4 tekercset készítettem |
A nori lapot a fényes oldalával lefelé a fóliával letakart bambusz tekerőre fektetem, egy marék rizst eloszlatok a nori lap háromnegyed részén a végére pár szemet teszek ez fogja összeragasztani a tekercs végét.
középen azt a laposat nem kell észrevenni:) |
finom is volt, szép is volt:) |
Sorban egy tálra helyezem és várom a vendégeket. Mellé kínálom a wasabit és a szójaszószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése