diós-narancsos-mascarponés süti |
diós-narancsos-mascarponés süti és a cukros narancsszeletek |
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
2 evőkanál darált dió
1 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál tej
pici só
fél csomag sütőpor
Krém:
25 dkg mascarpone krém
15 dkg darált dió
a diós mascarpone krém és a felvert tejszín |
1 db narancs leve és héja
őrölt fahéj
rumaroma
kevés víz
2 dl habtejszín
1 db habfixáló
1 db zselatin fix
Elkészítés: A piskótát most nem választom szét, hanem egy nagyobb tálba ütöm és a cukorral, pici tejjel , jó 10 percig keverem géppel. Ezután hozzáadom a száraz anyagokat: diót, kakaóport , lisztet és sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt megsütöm, majd kiveszem és hagyom kihűlni.
3 felé vágom a megsült piskótát |
Amikor kihűlt lehúzom a papírról és 3 felé vágom.
A krémhez a darált diót egy kevés vízzel és cukorral felmelegítem addig, hogy a cukor elolvadjon, ízesítem rumaromával és fahéjjal majd hagyom kihűlni. Belereszelem a narancshéjat és belefacsarom a levét is.
tálcára rakom az alsó lapot és megkenem, majd utána a többit is |
elkészült |
Hirtelen támadt ötlet: cukrot olvasztok egy kevéske olajjal, amikor szép világosbarna akkor a vékonyra vágott narancs szeletekre csurgatom az olvadt cukrot és ezt kínálom majd a süti mellé, a maradékot egy zsírpapírra csepegtetem és ezt is a tetejére teszem.
a narancs szeleteket sütőpapírra teszem |
olvasztott cukorral meglocsolom |
lehet a süti mellé enni:) |
a csodavirág:) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése