2012. 09. 22.

RÁCSOS SZILVÁS-ALMÁS PITE

Ez egy hagyományos pite, csak most a tetejére a tésztából rácsot készítettem, mert már uncsi a sima pite:)

rácsos szilvás-almás pite

RÁCSOS SZILVÁS-ALMÁS PITE:

Hozzávalók:
tészta:
12 dkg cukor
30 dkg margarin
1 dl tejföl
65 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 tojás fehérje (a tetejére csak a sárgáját használom, de nem akartam kidobni)
pici só

70 dkg kimagozott, felezett szilva
6 db alma
10 dkg cukor
őrölt fahéj
2 evőkanál zsemlemorzsa

Tetejére:
1 tojás sárgája


Elkészítés: A tésztához a puha margarint összekeverem a többi hozzávalóval, addig gyúrom amíg elválik az edény falától.



Pihentetés nélkül a 2/3-részét kinyújtom a sütő méretének megfelelő tepsibe. 180 C fokra előmelegített sütőbe tolom és elősütöm 12 perc alatt.


A szilvát és a reszelt almát összekeverem a cukorral, fahéjjal és a zsemlemorzsával.

Miután kivettem az elősütött tésztát, rákanalazom a tölteléket és elsimítom, hogy mindenhova jusson. A maradék tésztát kinyújtom és derelyevágóval csíkokat vágok belőle, amit rács alakban helyezek a töltelékre.

mehet a sütőbe
A rácsokat felvert tojás sárgájával lekenem és 50 percere 170 C fokos sütőbe tolom.



Amikor megsült, hagyom kihűlni, majd felszeletelem, esetleg lehet porcukorral meghinteni.



Ebédre pedig ajánlok egy könnyű spenótot, japán omlettel és főtt burgonyával:

így készül



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése