Mit változtattam? Nem választottam szét a tojásokat, hanem porcukorral (máskor kristálycukorral csinálom) egy pici tejjel és együtt vertem fel (piskótánál mindig szétválasztom a tojásokat, külön verem fel a fehérjét habnak és külön a sárgáját, majd összekeverem) jó sokáig géppel a piskóta tésztát. A végeredmény a képeken is látszik, egy rugalmas, apró lyukacsos szerkezetű piskóta, ami feltekerés során sehol sem repedt meg még egy picit sem:) Ezentúl így csinálom!
csokirolád |
Hozzávalók:
nagyon szép a tészta, rugalmas, egyben van |
4 tojás
4 evőkanál porcukor
0,5 dl tej
4 evőkanál liszt
pici só
fél csomag sütőpor
krém:
2 dl habtejszín 32 %-os állati
10 dkg vaj
12 dkg margarin (lehetne mind margarin vagy mind vaj is)
8-10 dkg cukor
8 dkg holland kakaópor
0,5 dl erős eszpresszó kávé
Elkészítés: 1 tálba ütöm a tojásokat, majd porcukorral, pici sóval, tejjel 8-10 percen át géppel, együtt verem fel habosra a tojásokat. Ezután adom hozzá a lisztet és a sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Elsimítom és előmelegített sütőben 180 C fokon 14 perc alatt készre sütöm.
a krém 2/3 részével megkenem belül a többivel bevonom |
a két végét mindig megeszem, így könnyebben ráfér a tálcára:) |
Ezután a tűzről lehúzom és a kakaóport beleszitálom ezt is állandó kevergetés mellett. (ha csak úgy beleszórom akkor csomós lesz)
nyammi, nagyon fincsi és egyszerű |
A krém 2/3 részét belülre kenem, a többit kívülre, majd a kenőkéssel rálapogatok és így kisebb csúcsokat húzok a krémből, ez a díszítés, nem is kell rá más.
Nem próbálta még senki elkésziteni?
VálaszTörlés