almás-vaníliás palacsinta |
ALMÁS-VANÍLIÁS PALACSINTA:
Hozzávalók:
almás szósz és vanília puding |
60 dkg finomliszt
5 dl tej
1-2 dl szódavíz
vanília aroma
pici só
olaj
Krém:
1 csomag vaníliás puding
7 dl tej
3 evőkanál cukor
Almás szósz:
3-4 db alma
1-2 evőkanál cukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
fél citrom leve
pici víz
Elkészítés: Hagyományos módon palacsintákat sütök, olyan 17-20 db-ot. A pudingport is elkészítem, de több tejet rakok bele, mint a leírás, hogy kissé folyósabb legyen.
Az almákat megpucolom, kisebb kockákra vágom és cukorral, citromlével, fűszerekkel és egy kevés vízzel párolódni rakom fel, közepes lángon. Amikor az alma kockák megpuhultak, de még nem esnek szét, akkor leveszem tűzről és az elkészült hígabb vaníliás pudingba keverem. Lefedem, hogy ne bőrösödjön, amíg felhasználom.
A palacsintákat tetszés szerint belül megtöltöm és a tetejükre is kanalazok belőle. Egyszerű, de nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése