Rendkívül egyszerű, bármilyen zöldséggel kombinálható, a kínai kel a hosszúkás és gyenge levelei miatt népszerű nálunk, sokszor használom wok-ban készített ételekhez is, az íze nem olyan karakteres mint a hagyományos kelkáposztának.
húsos zöldség torta |
ZÖLDSÉG TORTA HÚSSAL ÉS KÍNAI KELKÁPOSZTÁVAL:
pörkölt, forrázott kínai kel, főtt rizs, zöldségek, reszelt sajt, |
1 db kínai kel
0,5 kg darált hús
30-40 dkg mediterrán zöldségkeverék
3 dl rizs
4 dl tejfölt
15 dkg reszelt sajt
1 db tojás
2 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1-2 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
húsos szalonna a tetejére
olaj
só
őrölt bors
őrölt kömény
pirospaprika
majoránna
Elkészítés: A rizst sós vízben megfőzöm, leszűröm. A kínai kel alsó kemény 1/3 részét levágom, a többit edénybe állítom és leforrázom forró vízzel. A darált húst a hagymákkal, paprikákkal, paradicsommal, fűszerekkel megpirítom.
darált húsból pörkölt |
első réteg: kínai kel, rizs, mediterrán zöldségek |
reszelt sajttal meghintve az első réteg |
Meghintem reszelt sajttal, sózom és újabb réteg kínai kel levelet teszek rá, majd a darált húsos pörkölt másik fele következik, erre a tojásos tejföl második harmada.
2. réteg: pörkölt, tejföl, kínai kel |
befejezés: leveleket visszahajtom, tojásos tejföllel lekenem, szalonnával díszítem |
Végül a leveleket visszahajtom, a maradék kínai kellevéllel befedem az egészet, a maradék tojásos tejföllel lekenem és pár szelet húsos szalonnát is rakok a tetejére.
megsült |
Előmelegített 190 C fokos sütőben 35-40 percet sütöm, majd hagyom állni egy 20 percet és csak ezután szeletelem úgy mint egy tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése