alul újburgonya, felül karfiolos-zöldborsós-gombás-sajtos paplan:) |
TARJA KARFIOLLAL, BORSÓVAL RAKVA, ÚJBURGONYA ÁGYON:
Hozzávalók:
sül a tarja a hagyma karamellizálódik, a bor már elpárolódott |
1 db nagy vöröshagyma
1 fej karfiol
3 dl zöldborsó
4-5 db gomba
2 dl édes bor
4 dl tej
3 db tojás
2 evőkanál liszt
só
bors
bazsalikom
mustár
1 kg újburgonya
olaj
reszelt sajt
petrezselyem levél
Elkészítés: Egy serpenyőben kevés olajon a megsózott hús szeleteket pár percig pirítom, majd az apróra vágott vöröshagymát is hozzáadom. Ezután a bort aláöntve fél órán át forralom, amikor bor elpárolog róla és a hússzeletek megpuhultak, kiveszem őket.
töltelék:gomba, karfiol, tojás, tej, petrezselyem, só, bors, hagyma |
A visszamaradt olajba, (amiben karamellizálódott a hagyma) közvetlenül beleszórom a lisztet, hagyom pirulni, majd hozzáöntöm a tejet, sózom, borsozom,mustárral ízesítem, petrezselyem levelet is adok hozzá, majd a szeletelt gombát, néhány percig kevergetem, ez idő alatt besűrűsödik, majd a tűzről lehúzom és a három tojást belekeverem.
újburgonya ágyon a megsült tarja, rászórom a zöldborsót és jöhet a töltelék vagy paplan? |
Egy másik edényben kevés olajon egy kis víz hozzáadásával megpárolom a karfiolt, roppanósra. Ezt is hozzá keverem a töltelékhez.
alufóliával lefedem és 45 percet sütöm |
Egy kisebb hőálló tál aljára szeletelem a megpucolt, nyers újburgonyát, erre rakom a hússzeleteket, rászórom zöldborsót, meghintem bazsalikommal és sóval.
45 perc múlva reszelt sajtot szórok rá és visszatolom még, hogy a sajt is megsüljön |
Erre halmozom a karfiolos-gombás-tojásos tölteléket. Alufóliával letakarom és előmelegített 180 C fokos sütőben 45-50 percig sütöm. Ezután a fóliát leveszem róla, meghintem reszelt sajttal és visszatolom a sütőbe, de csak addig, míg a sajt szépen ráolvad és egy kissé megpirul.
Tálalás előtt állni hagyom, majd a húsok körül kockára vágom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése