A csodálatosan szép serpenyőt a szomszédéktól Katica és Józsi, kaptam karácsonyra, már ki is próbáltam:)
TEJSZÍNES-GOMBÁS-ZÖLDBORSÓS SERTÉSRAGU:
Hozzávalók:
30-40 dkg sertés comb
50 dkg gomba
hagymák, paradicsom, paprika, hús, fűszerek |
1 nagy vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
őrölt fekete bors
durvára darált színes bors
só
kakukkfű
oregánó
2 dl főzőtejszín
olaj
kevés liszt vagy keményítő
itt már benne van a gomba és a zöldborsó is |
A sertéscombot felkockázom, a hagymákat és a paradicsomot, paprikát is.
Egy jó nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd mehet bele a paprika, paradicsom, pár perc múlva a hús, ezt fehéredésig pirítom, majd a négybe vágott gomba, és apróra vágott fokhagyma kerül bele. Fűszerezem ízlés szerint, só, borsok, kakukkfű, oregánó.
Amikor a gomba levét elfőtte aláöntök egy kis vizet, lefedem és fél órát párolom.
Amikor a hús megpuhult és a levét is kellően elfőtte, lisztet hintek közvetlenül a ragura, jól elkeverem, majd főzőtejszínnel felöntöm, hagyom felforrni, pár percet kevergetem és készen is van.
felöntés után lefedtem |
Főtt kagylótésztával tálalom.
a ragu készen van, a tésztát nemsokára kifőzöm |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése