2011. 12. 28.

TEJSZÍNES-GOMBÁS-ZÖLDBORSÓS SERTÉSRAGU

Hétköznapi finom ragú, amit bármilyen hússal elkészíthetünk. Általában párolt rizzsel, de most kivételesen főtt tésztával tálalom.

A csodálatosan szép serpenyőt a szomszédéktól  Katica és Józsi, kaptam karácsonyra, már ki is próbáltam:)





TEJSZÍNES-GOMBÁS-ZÖLDBORSÓS SERTÉSRAGU:
Hozzávalók:
30-40 dkg sertés comb
50 dkg gomba
hagymák, paradicsom, paprika, hús, fűszerek
2 dl zöldborsó
1 nagy vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
őrölt fekete bors
durvára darált színes bors

kakukkfű
oregánó
2 dl főzőtejszín
olaj
kevés liszt vagy keményítő




itt már benne van a gomba és a zöldborsó is
Elkészítés:
A sertéscombot felkockázom, a hagymákat és a paradicsomot, paprikát is.
Egy jó nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd mehet bele a paprika, paradicsom, pár perc múlva a hús, ezt fehéredésig pirítom, majd a négybe vágott gomba, és apróra vágott fokhagyma kerül bele. Fűszerezem ízlés szerint, só, borsok, kakukkfű, oregánó.

Amikor a gomba levét elfőtte aláöntök egy kis vizet, lefedem és fél órát párolom.

Amikor a hús megpuhult és a levét is kellően elfőtte, lisztet hintek közvetlenül a ragura, jól elkeverem, majd főzőtejszínnel felöntöm, hagyom felforrni, pár percet kevergetem és készen is van.

felöntés után lefedtem

Főtt kagylótésztával tálalom.





a ragu készen van, a tésztát nemsokára kifőzöm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése