Spenótból a leveleset szeretem, ami kis golyókban van fagyasztva, egyszerűbb vele dolgozni:
a képen nem látszik, mert mély a tál, de van a spenótban főtt krumpli is:) |
SPENÓT FŐZELÉK, KUKORICA FASÍRT:
Hozzávalók:
60-70 dkg leveles spenót
kukorica fasírt nyersen |
5 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só
1 tojás sárgája
liszt a rántáshoz
olaj
0,5 kg főtt kockára vágott burgonya
Kukorica fasírthoz:
3 dl kukorica
1 db tojás
1 közepes burgonya nyersen lereszelve
1 közepes lila hagyma lereszelve
só
mint a fasírtot, zsemlemorzsában megforgatom |
petrezselyem levél
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés: 7 dl tejet a mikróban felforralok. Egy edényben olajon közepesen világos rántást készítek, belereszelem a fokhagymákat, majd beleszórom az adagokban fagyasztott leveles spenótot, a maradék 2 dl tejjel segítem, hogy könnyebben felolvadjon. Sózom, borsozom.
Kevergetem, majd amikor a 7 dl tej felforrt, hozzáöntöm és az egészet felforralom. Lehúzom a tűzről és 1 tojás sárgáját elkeverek benne.
0,5 kg kockára vágott főtt burgonyát keverek még bele, de nem teszek semmi mást, sem zsemlemorzsát sem áztatott zsemlét, mert annyi rántást készítettem, hogy a kb 1 l főzelékhez elég legyen.
A kukorica fasírthoz egy tálban az összes hozzávalót összekeverem: kukorica, tojás, reszelt nyers krumpli, lila hagyma, só, bors, petrezselyem és annyi lisztet keverek bele, hogy a képen látható állagot kapjak.
Egy tányérba zsemlemorzsát teszek, ebbe kanalanként beleteszem és kézzel fasírt formát formálok belőle, nem túl erős lángon, olajban kisütöm.
Ennyi volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése