2016. 07. 28.

OROSZ KRÉM TORTA EGYSZERŰEN, SZÜLINAPRA

Csodás idő van ma sütögetésre, mivel reggel óta esik az eső, így a nyári hőséget egy picit enyhítette.

Tudtam, hogy ezt a tortát csinálom ma, mert a hétvégén anyukám szülinapja lesz. Óvatosan kipuhatoltam, hogy most mit enne szívesen, mert ugye az alap szöveg az, hogy nem kér semmit, de végül a tejszínhabos és könnyű orosz krém tortában egyeztünk meg.

Ezt sem úgy csinálom, ahogy az eredeti recept szerint kellene, mert szeretem egyszerűsíteni a dolgokat, attól, hogy valamit gyorsabban csinálok meg, még nem lesz rosszabb.

A piskótát egy ideje már úgy csinálom, hogy nem választom szét a tojásokat és kevés olajat adok hozzá, majd kb 8 percig keverem géppel és szépen felhabosodik így is, tehát 1 edénnyel megoldottam.

A krém alapja pedig vanília puding /ebből is a dr Oetker Prémium vaníliája nagyon finom/ és ezt turbózom fel, kandírozott naranccsal, rummal, mazsolával és felvert tejszínhabbal.

Előre kandíroztam 1 db narancs héját is, ez nélkülözhetetlen :-)

OROSZ KRÉM TORTA,  EGYSZERŰEN:
Hozzávalók:

Piskóta:
mehet a sütőbe legalább 1 órára

5 db egész tojás
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál olaj


Krém:
2 csomag dr Oetker Prémium vaníliás puding /2x54 g/
9 kanál cukor
8 dl tej
rum vagy rumaroma
10-15 dkg mazsola
csipetnyi kandírozott narancshéj
+
5 dl felvert habtejszín
3 csomag habfixáló

Tetejére:

tejszínhab, kandírozott narancshéj, színes szórócukor, reszelt csoki

Elkészítés:
megsült és szép magas, sima tetejű


1 db narancs héjának kandírozása gyorsan:

Levágjuk vékonyan a narancs héját, a csíkokat további vékony csíkokra vágjuk, kevés sima vízben pár percig forraljuk majd leszűrjük és ezt még 1x megismételjük, hogy a héjában lévő anyagoktól megváljunk.
Ezután készítünk 15 dkg cukorból, 1,5 dl vízzel egy szirupot, ebben is forraljuk pár percet, hagyjuk benne kihűlni, de ha nincs elég idő akkor leszűrjük simán, papírszalvétával felitatjuk a nedvességet majd kistányérban kristálycukrot öntve megfogatjuk a narancshéjat és felhasználható.
Végül apró kockákra vágjuk.

Először a 2 csomag pudingot főzzük meg a szokásos módon, majd tegyük hozzá a legvégén az áztatott mazsolát, rumot, narancshéjat, öntsük át egy nagyobb üvegtálba, amibe majd ha kihűlt, hozzákeverhetjük a felvert habtejszínt, amihez hozzáadtuk a habfixálókat is.

A felvert tejszínhabból hagyjunk meg annyit amivel a tetejét feldíszíthetjük.

A sütőt előmelegítjük 160 C fokra.

A piskótához az egész tojásokat a cukorral, csipet sóval és olajjal géppel jól kihabosítjuk, ez kb 8 perc.
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd egy sütőpapírral kibélelt,  közepes méretű, tortaformába öntjük.
Betoljuk a sütőbe és kb 60-70 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is teljesen megsült-e, majd kivesszük és tányérra borítva pihentetjük.

3-4 kerek lapra vágjuk (ahogy sikerül)  ha teljesen kihűlt, majd megtöltjük a lapokat úgy, hogy kívülről is bevonjuk a krémmel.

Most jön a maradék felvert tejszín a tetejét megdíszítjük, meghintjük a narancshéjjal, ha van otthon, színes szórócukorral, reszelt csokival.

Hűtőben hagyjuk dermedni fél napot, szeletelés előtt.

Kezdők is bátran kipróbálhatják:-)


krémmel már megtöltve
tejszínhabos díszítés előtt


elkészült:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése