2016. 07. 24.

EGY RÉGIMÓDI SÜTI: SZILVÁS-TEJFÖLÖS SÜTI

Ezt a sütit is sokféle gyümölccsel lehet elkészíteni, én a szilvásat választottam.

SZILVÁS-TEJFÖLÖS SÜTI:
Hozzávalók: 1 nagy tepsihez

Tészta:

20 dkg vaj
10 dkg zsír
20 dkg cukor
80-90  dkg liszt
élesztő vagy sütőpor
2 dl tejföl
reszelt citromhéj

1 egész tojás

1,5  kg szilva, cukor, fahéj,

tetejére:
5 dl tejföl
1 cs. vaníliás cukor
3 egész tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. Használhatunk száraz élesztőt vagy felfuttatott friss élesztőt illetve a fele-fele arányban élesztőt és sütőport is. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától.

180 C fokra előmelegítjük a sütőt.

A sütő saját tepsijébe (vagy egy nagyobb tepsibe) nyújtjuk a tésztát és 10 percre elősütjük.

Ez idő alatt a szilvákat felezzük, cukrozzuk és fahéjjal is alaposan meghintjük.

Tetszetősen lerakjuk az elősütött tészta tetejére. Ezután ráöntjük a felvert tojásokkal elkevert tejfölös cukros öntettel.

Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük. A szeleteléssel várni kell, amíg kihűl.


Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése