2013. 08. 31.

TÖLTÖTT PULYKACOMB ÉS TEJSZÍNES GESZTENYÉS SÜTI

Sziasztok, ma van a szülinapom!!!

Már kaptam szép ajándékokat, úgyhogy boldog vagyok, Nektek is legyen szép a napotok, akik olvassátok:):)

A pulykacombot a kedvesem kérte, én nem szoktam venni ilyesmit, de mivel elég nagy db húsról van szó és még bőr is van rajta, gondoltam egy jó töltelékkel, feldobom és megsütöm.



töltött pulykacomb, szőlős franciasalátával

TÖLTÖTT PULYKACOMB:
Hozzávalók:

1 db pulykacomb 1,2-1,5 kg
3 db csirke máj
2 db főtt tojás
1 db nyers tojás
2 db zsemle beáztatva
fél csokor friss petrezselyem levél
5 db gomba
2-3 db vöröshagyma

őrölt bors
fűszer paprika
majoránna


Elkészítés: Egy serpenyőben a felcsíkozott májat, gombát és a hagymát megfonnyasztom, sózom, borsozom, majd az áztatott zsemlékhez keverem. Hozzáadok még egy nyers tojást , fűszerezem végül az aprított zöldpetrezselymet is belekeverem.

A pulykacomb bőre alá töltöm a keveréket, hústűvel lezárom és sütőzacskóba teszem, ami alá még nagyobb db hagymákat vágok.

Lezárom a zacskót, megszurkálom és előmelegített 200 C fokos sütőben 1,5 órát sütöm.


Franciasalátával tálaltam.




TEJSZÍNES GESZTENYÉS SÜTI:
Hozzávalók:

Tészta:

5 db tojás
1 evőkanál holland kakaópor
1 db narancs héja
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
pici só

Krém:
2,5 dl habtejszín felverve
1 csomag habfixáló
4 evőkanál porcukor
rum vagy rumaroma
15 dkg puha vaj
25 dkg gesztenye massza

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból hagyományos piskótát készítek, úgy, hogy a fehérjét kemény habbá verem, a többi hozzávalót szintén géppel jól kikeverem, vegyítem a két keveréket és sütőpapírral bélelt lapos tepsiben, 170 C fokon 13 percet sütöm.

Ezután 3 részre vágom, megkenem a gesztenyés krémmel, amihez a habtejszínt egy kis porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. A puha vajat a többi cukorral és a gesztenye masszával rumaromával szintén jól kikeverem. A habbal fellazítom a krémet, megkenem a tészta lapokat, a tetejére és az oldalára is hagyok és egy kis darab gesztenye masszát félretéve, a tetejét ezzel díszítem.

A narancshéja egy kellemes ízt adott az amúgy is finom sütinek.


Sanyikám és a Nyifuka, hát nem édesek?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése