2013. 07. 25.

BARACKOS-TÚRÓS SÜTI

Ez a süti jellegében és alapanyagait tekintve lehetne éppen Rákóczi túrós is, de akkor mit teszek fel ide a blogra Nektek?

Így az összetevőket egybe kevertem és egy szinte új sütit sütöttem:)


barackos-túrós süti

BARACKOS-TÚRÓS SÜTI:
Hozzávalók:


Tészta:
25 dkg margarin vagy vaj
18 dkg cukor
1 kis pohár kefir
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
pici só
1 db tojás

Túrós krém:
0,5 kg túró
4 db főtt, áttört burgonya
1 csomag vaníliás cukor
14 dkg cukor
2 marék mediterrán mix vagy mazsola
5 db tojás sárgája
5 db tojás felvert fehérje
pici só
1 citrom reszelt héja
5-6 db szép barack

4 evőkanál barack lekvár

Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy nagy tálban jól összegyúrom, egy kicsit még ragad a tészta, de ha túl sok lisztet adok hozzá, akkor keményebb lesz a tészta, így hagyom ragacsosan és belenyomkodom egy közepes méretű tepsibe.
Előmelegített 170 C fokos sütőben elősütöm, ez kb. 15 percet vesz igénybe.

az elősütött tésztát lekvárral kenem meg
A túrós krémhez a krumplit megpucolom, felkockázom és sima vízben puhára főzöm, leszűröm és áttöröm. Ezt keverem össze a túróval és a többi hozzávalóval. Cukorból mehet bele több is, ha valaki édesebben szereti.

a lekvárra jön a túrós krém
Végül belekeverem a tojások felvert habját is.

mehet a sütőbe 1 órára

Az elősütött tésztát kiveszem és 4 evőkanál baracklekvárt kenek rá. Erre kanalazom a túrós krémet, majd a kisebb cikkekre vágott barackot.



Visszatolom a sütőbe és 60 percet sütöm 180 C fokon.

A tepsiben hagyom kihűlni, majd téglalap alakú szeletekre vágom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése