2013. 07. 31.

WOKBAN PIRÍTOTT CSÍPŐS CSIRKEMELL, ZÖLDSÉGEKKEL ÉS BARACKKAL

Ez a "kaja" annyira finomra sikeredett, hogy muszáj megosztanom Veletek, bár már annyi hasonló van az oldalamon.
Tegnap jött az egyik kedves barátnőm (Beus) és megkínáltam vele, akkora dicséretet kaptam, hogy csak na.):)
Hát ezért csinálom, ez éltet.):)

Ezt a gyönyörű virágot kaptam, kösziiiii




És akkor jöjjön a recept, egyszerű lesz, mindenképpen próbáljátok ki!







CSÍPŐS CSIRKEMELL, ZÖLDSÉGEKKEL, BARACKKAL:
Hozzávalók:

fejenként fél csirkemell filé
30 dkg gomba
30 dkg kínai zöldségkeverék
1 db karalábé

1 db pritamin paprika
4 gerezd fokhagyma
3 db nagyobb, keményebb nektarin
1 csomag wok tészta

őrölt vagy friss gyömbér
őrölt fahéj
durvára darált színes bors
chili vagy csípős chili szósz
curry por
őrölt kurkuma
kevés cukor
kevés só
szójaszósz
balzsamecet
olaj

Elkészítés: A fűszerekhez nem írtam mennyiséget, ízlés szerint fűszerezzünk, a balzsamecetből kb 3/4 dl-t használtam.

Az alapanyagokat egészen vékony csíkokra vágom fel, majd forró olajban először a csirkemell csíkokat pirítom meg, ezután jönnek a zöldségek szépen sorban és a fokhagyma. Folyamatosan rázogatom, keverem, majd amikor megpirult, öntöm meg a szójaszósszal és a balzsamecettel, ettől kap egy gyönyörű színt és egy különleges zamatot.

itt már készen van

Végül ízlés szerint fűszerezem és a barackot most adom hozzá, hogy ne tottyadjon meg. (van egyáltalán ilyen szó?)

Amikor már minden elkészült, belekeverem a wok tésztát, erre ráöntöm a leírás szerinti víz mennyiséget, levonva belőle az edényben lévő folyadékot (ha van). Lefedem és 2 perc múlva tálalható.

Isteni finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése